Hlavní obsah

Změny v nominaci! Do reprezentace se vrací Kadlec ze Sparty, šanci dostal i Sýkora ze Slavie

Dvě změny před dnešním srazem musel udělat trenér národního fotbalového týmu Karel Jarolím. Zranění neumožní hrát slávistickému útočníkovi Milanu Škodovi, z rodinných důvodů se zase omluvil zadák Brém Theodor Gebre Selassie. Místo nich byli donominováni Václav Kadlec ze Sparty a Jan Sýkora ze Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec spálil šanci, Česko se proti Severnímu Irsku gólově neprosadilo.

Článek

Pětadvacetiletý Kadlec se vrací do národního týmu téměř přesně po roce. Poslední z dosavadních 15 startů si připsal loni v říjnu právě proti Ázerbájdžánu, kdy byl v základní sestavě při bezbrankové remíze. Zatím má na kontě tři reprezentační branky.

Trenér Jarolím mu dal při dodatečné nominaci přednost před dalšími náhradníky do útoku Matějem Vydrou, Stanislavem Teclem a Tomášem Necidem. Kadlec byl v posledních čtyřech soutěžních duelech v základní sestavě Sparty a vstřelil dva góly do sítě Teplic.

"Určitě mě potěšil, hlavně však musí v nastoupeném trendu pokračovat. Nelze přece žít z jednoho zápasu. V jistém věku se o něm mluvilo jako o velkém talentu. A teď má čas ho potvrzovat," hodil Kadlecovi rukavici trenér Karel Jarolím minulý týden při zveřejnění nominace.

Také Sýkora se vrací

Třiadvacetiletý Sýkora naposledy nastoupil za reprezentaci v březnu při výhře 3:0 v přípravě s Litvou. Poté měl zdravotní problémy, v září už se ale napevno usadil v základní sestavě Slavie. Dosud v národním týmu posbíral čtyři starty.

Pokud jde o Gebre Selassieho, s jeho absencí se počítalo. „Theo nám dělá trochu problémy. Manželku má v devátém měsíci a porod bude rizikovější. Nemá nikoho, kdo by s dítětem a manželkou byl, takže místo něj asi budeme muset povolat někoho jiného," tušil již předem Jarolím.

Při doplňování týmu se mu nabízeli také borci z Plzně, kteří s přehledem dominují české lize. V nominaci jsou však jen dva, Kopic a Krmenčík. "Musíme si uvědomit, že někteří hráči Viktorie se už s národním týmem rozloučili, jiní zase reprezentují Slovensko. Nominace je však stále otevřená. Někteří další, kteří přicházejí v úvahu, v Plzni samozřejmě jsou," vysvětluje kouč.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství světa v Ázerbájdžánu (5. října v Baku) a se San Marinem (8. října v Plzni):
BrankářiKlubstartygóly
Tomáš VaclíkBasilej170
Tomáš KoubekRennes50
Jiří PavlenkaBrémy20
Obránci
Pavel KadeřábekHoffenheim282
Jan BořilSlavia Praha20
Jakub BrabecGenk70
Michael LüftnerFC Kodaň00
Marek SuchýBasilej341
Tomáš KalasFulham90
Filip NovákMidtjylland100
Záložníci
Tomáš SoučekSlavia Praha50
Bořek DočkalChe-nan Ťien-jie346
Vladimír DaridaHertha Berlín474
Josef HušbauerSlavia Praha111
Jakub JanktoUdine61
Jan KopicPlzeň61
Jaromír ZmrhalSlavia Praha81
Antonín BarákUdine33
Šimon FaltaOlomouc00
Jan SýkoraSlavia40
Útočníci
Jan KlimentBröndby Kodaň20
Michael KrmenčíkPlzeň84
Václav KadlecSparta153

Reklama

Související témata: