Hlavní obsah

Inkasovat by byla ostuda, přemítal Kopic po pětibrankovém přídělu outsiderovi

Praha

Nadšení z jednoznačného vítězství byli čeští fotbaloví reprezentanti po pětibrankové demolici outsidera ze San Marina. Tým trenéra Karla Jarolíma při loučení s nevydařenou kvalifikací v nedělním plzeňském večeru zápasu podle očekávání dominoval. „Mohli jsme vyhrát ale ještě mnohem větším rozdílem," shodli se čeští reprezentanti.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Antonín Barák kontroluje míč před dotírajícím Michaelem Battistinim ze San Marina.

Článek
Fotogalerie

Co řekl trenér Jarolím po nedělním utkání se San Marinem o svém případném odvolání?

„Byť šance na mistrovství světa už neexistovala, chtěli jsme vyhrát, abychom si zajistili místo v druhém koši při losu kvalifikace o mistrovství Evropy," vykládal obránce Filip Novák, který k pětibrankovému vítězství přispěl jednou trefou.

„Rozloučili jsme se kvalifikací se ctí. Moc jsem si zápas užil," usmíval se útočník Michael Krmenčík, jenž první a druhou trefou načal demolici San Marina. „Mohli jsme vyhrát o deset branek, ale mraky šancí jsme zahodili," říkal obránce Michael Lüftner, pro něhož nedělní zápas představoval premiéru v elitním reprezentačním výběru. „Splnil jsem si dětský sen, protože více, než zápas za áčko podle mě v kariéře fotbalisty není," vykládal borec patřící Kodani.

Duel měl podle očekávání jednoznačný průběh. Většina zápasu se odehrávala na polovině San Marina. Přesto se po ojedinělé standardní situaci hosté dostali v prvním poločase do vyložené šance.

„Čekal jsem, že se dostanou v průběhu zápasu blíže k našemu velkému vápnu. Ale upřímně jsem si nemyslel, že by si mohli vytvořit tak velkou příležitost. Palazzi se na malém vápně zjevil úplně sám. Ale udržel jsem nulu, což mě moc těší," rozplýval se v připomínce skvostného zákroku z prvního poločasu brankář Tomáš Koubek, jenž poprvé nastoupil ke kvalifikačnímu utkání.

„Přišlo mi to, jako bych na klubové úrovni nastoupil proti diviznímu soupeři. Zápas měl scénář přesně podle našeho očekávání. Mohli dokonce skórovat, což se naštěstí nestalo. Dostat od San Marina gól by byla trochu ostuda," přemítal záložník Jan Kopic, jenž trefou završil skóre prvního poločasu.

Po obrátce pak už rozhodnutý duel vyšperkovali přesnými zásahy ještě Filip Novák a také Václav Kadlec, jenž se do reprezentace vrátil po roční pauze. „Před měsícem by asi nikdo neřekl, že se zanedlouho zapíšu mezi střelce v národním dresu," usmíval se spokojeně útočník Sparty v připomínce faktu, že zvažoval odchod z letenského klubu, kde jej trenér Stramaccioni označil jako nežádoucího.

Reklama

Související témata: