Hlavní obsah

Lvíčata dostanou kartáč. Tohle už se nesmí opakovat! hřímá Lavička

Praha

Kritičtější situaci od nástupu k týmu v červenci 2015 nezažil. Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička chystá v Ústí nad Labem mužstvo na dvojzápas se San Marinem a v Moldavsku, přitom na kontě Lvíčat je pouhý bod ze dvou duelů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítězslav Lavička během tréninku reprezentace do 21 let.

Článek

Zatímco minulou kvalifikací tým prosvištěl poměrně suverénně, tu novou začal remízou s Běloruskem (1:1) a pak utržil výprask v Chorvatsku (1:5). Oba tyto duely nezůstanou bez odezvy.

„Nachystali jsme klukům rozbor, který je velmi kritický. A ve stejném duchu k nim budu i promlouvat. Rozhodně to nebude nic krátkého. Klíčovým tématem bude přístup," netajil Lavička, že i s odstupem týdnů ho děsí způsob, jakým mladí reprezentanti k souboji v Chorvatsku přistoupili.

„Nic takového se nesmí opakovat," předsevzal si Lavička. „Další dva zápasy musíme bezpodmínečně zvládnout, pokud chceme oživit postupové naděje," dodával.

Do týmu dodatečně povolal záložníky Ladislava Takácse z Mladé Boleslavi a Antonína Vaníčka z Bohemians 1905, pro kterého je to v devatenácti vůbec první pozvánka.

Reklama