Hlavní obsah

Nikdo neví, co bude za pět let. České fotbalisty těší, že si dějiště MS v Kataru otestují už teď

Praha
Aktualizováno

Na světový šampionát do Ruska se v příštím roce česká reprezentace nepodívá a co bude za pět let, až se mistrovství světa bude hrát v Kataru, málokdo tuší. „To mi bude pomalu čtyřiatřicet a fakt nevím, kde budu a jak na tom budu,“ nemínil si lámat hlavu vzdálenými horizonty gólman české fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík před odletem do Dauhá. Jarolímův výběr tam bude ve středu dělat sparing partnera fotbalistům Islandu, kteří se naopak do Ruska probojovali, a v sobotu otestuje, jaký fotbalový progres zaznamenal domácí Katar.

Česká fotbalová reprezentace zamířila na katarskou misiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zatímco Islanďané vyrukují v Kataru k první z předšampionátových prověrek v plné síle a s kompletním kádrem, kouč české reprezentace Karel Jarolím musel do poslední chvíle improvizovat. V pondělí večer mu doktoři zvěstovali, že ani zraněný plzeňský Radim Řezník, ani slávista Jaromír Zmrhal s výpravou letět nemohou, takže narychlo povolával náhradníky.

„Dělali jsme si s manželkou večeři, když v sedm večer telefonoval manažer Šeterle, abych se co nejrychleji sbalil a dorazil do Prahy. Docela hektika, protože jsme měli po tréninku, takže jsem musel na stadión, abych si sbalil věci. Stejně jsem ale všechno nestihl," přiznával liberecký Vladimír Coufal.

Nervozita už při cestě na letiště

„Manželka mě chtěla původně na sraz odvézt, ale protože malý synátor už usnul, musel jsem jet do Prahy sám. Byl jsem z toho tak nervózní, že jsem cestou málem naboural," vypadlo z Coufala, který stejně jako olomoucký Šimon Falta doplnil Jarolímův kádr na poslední chvíli.

„V půl desáté večer jsem přijel do hotelu, dnes v devět jsme už seděli v letadle. Párkrát jsem se při nominacích objevil mezi náhradníky, ale až teď, kdy z kádru vypadli Kadeřábek a Gebre-Selassie, budu mít šanci okusit atmosféru v národním týmu," svěřoval se překvapený Coufal.

I Martin Frýdek byl překvapen, že na něho trenér ukázal. Vždyť ve Spartě půldruhého měsíce nehrál a až v neděli nastoupil ve Zlíně zase k zápasu.

„Nehrál jsem, ale na každé z předchozích ligových utkání jsem byl připravený, protože žádné zranění nebo snad zdravotní trable mě nelimitovaly. I tak jsem byl ale překvapený, že jsem se v nominaci na zájezd do Kataru objevil," netajil letenský záložník svůj údiv.

„Nikdy jsem s fotbalem v tak exotické destinaci nebyl, proto jsem zvědav, co nás v Dauhá kromě teplého počasí čeká. Četl jsem hodně o přípravách Kataru na světový šampionát v roce 2022, o klimatizovaných stadiónech nebo stadiónech zapuštěných pod úroveň mořské hladiny, sledoval diskuse o nejvhodnějším termínu, kdy by se měl šampionát hrát. Teď všechno uvidíme a otestujeme sami, protože co bude za pět let, nikdo z nás neví," loučil se s Prahou Tomáš Vaclík.

Šest hodin dlouhý let reprezentanti ve zdraví přežili a užívali si tepla, které je po příletu přivítalo. Večer už si fotbalisté také zatrénovali.

Reklama

Související témata: