Hlavní obsah

Nazdárci z konce první stovky? Kdepak, španělská tiki-taka, hlásí Jarolím z Kataru

Dauhá

Češi už nejsou, co byli. Na světovém žebříčku FIFA jim aktuálně patří 46. příčka. V duelu s Katarem jsou ovšem favority, vždyť pořadatel MS 2022 figuruje až na 97. místě. Tým španělského kouče Félixe Sáncheze má ovšem v Dauhá výhodu domácího prostředí a národní tým nechce v přípravném zápase nic podcenit. „Kopat Katařané umějí,“ ujišťuje trenér Karel Jarolím.

Stefan Simič a Karel Jarolím před zápasem s Katarem

 
Článek
Fotogalerie

Češi se chystají na Katar

David Houska před Katarem

Nováčci vpřed. Na první start v národním dresu čekají Vladimír Coufal, David Houska a Stefan Simič. „Doufám, že nastoupím. Už jsem sice hrál za mládežnické výběry, ale áčko by byl dosavadní vrchol mé kariéry," těší se Simič, stoper italského Crotone, který dal české reprezentaci přednost před Bosnou, Srbskem a Chorvatskem.

Právě Katařané jsou experty na naturalizování reprezentantů. „Sleduji více sportů a vím třeba z házené nebo dalších, že zlanaří hodně lidí s více doklady, jako jsem já. Takže doufám, že na nás nastoupí hráči Kataru a ne nějaký mix," usmívá se Simič.

Dobře vedený nevyzpytatelný soupeř

Češi se dušují, že teprve osmý tým z asijské konfederace, na který reprezentace narazí, nepodcení.

„Kopat Katařané umějí. Snaží se hrát kombinační fotbal, třeba na rozdíl od našeho minulého soupeře Islandu, který hraje jednoduše a rychle dopředu do zarputilosti a bojovnosti. Katar naopak odzadu kombinačně. Španělský kouč je znát. Je to taková španělská tiki-taka," charakterizuje protivníka trenér Karel Jarolím.

Za pět let by si klidně střihnul s Katarem odvetu. „Nevyzpytatelný soupeř, španělským trenérem dobře vedený směrem k mistrovství světa 2022," netají český kouč, že katarská mise je inspirující směrem k přespříštímu šampionátu.

Zápas Katar - Česká republika se hraje v sobotu od 17:30 SEČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: