Hlavní obsah

Jednadvacítka vzala na přípravu v Rakousku pět nováčků

Praha

S pěti nováčky odcestuje fotbalová reprezentace do 21 let na soustředění v Rakousku. Trenér Vítězslav Lavička se rozhodl poprvé dát šanci Matěji Helešicovi z Ostravy, Matěji Chalušovi z Mladé Boleslavi, Dominiku Janoškovi a Lukáši Sadílkovi ze Slovácka a Janu Matouškovi z druholigové Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička během utkání se San Marinem.

Článek

"V nominaci je několik nových jmen, protože několik hráčů v poslední době v klubech ukázalo, že si zaslouží šanci," řekl Lavička na tiskové konferenci. "Také s tím souvisí skutečnost, že někteří hráči stabilního kádru mají zdravotní problémy," připomněl zranění Václava Černého, Jakuba Šurala nebo Ondřeje Mihálika.

Červnový termín je pro jednadvacítku tradiční možností k vyzkoušení nových tváří. Lavičkův výběr, který čekají dva přípravné zápasy s Rakouskem, totiž hraje kvalifikaci až v září. Navíc má stejně jako jeho soupeř pro dvojzápas 31. května v Zell am See a 3. června v Kuchlu už spíš jen teoretickou šanci na postup na mistrovství Evropy.

Kromě pětice nováčků přemýšlel Lavička také o povolání Sadílkova mladšího bratra Michala, který působí v PSV Eindhoven. "Měli jsme to v hlavě, ale situace k tomu nebyla nazrálá. V době našeho kempu ho totiž čeká finále poháru," prohlásil kouč.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na přípravné zápasy s Rakouskem (31. května v Zell am See a 3. června v Kuchlu):
Jméno a příjmeníKlubPočet startůBranky
Brankáři
Jindřich StaněkČeské Budějovice80
Jan StejskalOlympia Praha10
Obránci
Ondřej BačoZlín31
Matěj HelešicOstrava00
Matěj ChalušMladá Boleslav00
David LischkaJablonec31
Michal SurzynOlomouc00
Tomáš WiesnerLiberec30
Záložníci
Denis GranečnýOstrava00
Filip HašekČeské Budějovice21
Dominik JanošekSlovácko00
Jiří KulhánekSparta70
Roman MacekCremona30
Jan MatoušekPříbram00
Michal SáčekSparta121
Lukáš SadílekSlovácko00
Antonín VaníčekBohemians 190520
Daniel TrubačTeplice70
Útočníci
Tomáš LadraMladá Boleslav30
Matěj PulkrabLiberec60

Reklama