Hlavní obsah

Útočníci mohou reprezentaci táhnout, věří Jarolím. Dočkala má přes oceán v záloze

Utkají se začátkem června v Rakousku se dvěma týmy, které se probojovaly na mistrovství světa. Čeští fotbalisté budou v Rusku chybět, ale na nostalgii není čas. Přípravné duely s Austrálií a Nigérií budou prověrkou před podzimní nově založenou Ligou národů. „Sázíme na osvědčené a prověřené hráče. Chceme využít čas, abychom se mohli sehrát,“ avizuje trenér reprezentace Karel Jarolím.

Českou fotbalovou reprezentaci čekají přípravné zápasy s Austrálií a Nigérií. Co o soupeřích říká trenér Karel Jarolím? Video: Sport.cz

 
Článek

Trenér Karel Jarolím vysvětluje, proč na přípravu v Rakousku nominoval menší počet hráčů

Do útoku jste povolal Michaela Krmenčíka, Patrika Schicka a Matěje Vydru. Věříte, že tři kanonýři se stanou oporami reprezentace?

Nic jiného bych si nepřál, ale klidně ať se ukáže někdo jiný. Ale ano, zatím se zdá, že právě tři zmínění útočníci by nároďák mohli táhnout. Těší mě, že všechny opory jsou v pořádku. Obzvlášť při nominaci na turnaj v Číně jsme měli problémy.

Fit je i Vydra, který dohrával sezónu se sebezapřením?

Mluvili jsme s ním minulý týden. Problémy měl. Ale věřím, že měl po sezóně dost času zregenerovat a dát se dohromady tak, že přijede a odehraje dobré zápasy.

Ve výběru není Bořek Dočkal. Jaká je jeho pozice?

Dobrá... Teď odehrál za Philadelphii slušný zápas, věřím, že tak bude pokračovat. Prochází v zámoří určitým obdobím. Sledujeme ho, nikdo nepochybuje, že je kvalitní hráč. Sezóna tam teď běží, ale až přijde sraz v oficiálním termínu FIFA a bude mít dobrou výkonnost, nic nebrání, abychom ho povolali.

A Ladislav Krejčí, který v Itálii již dost dlouho nehraje?

Naposledy jsme s ním mluvili před nominací na turnaj v Číně. Od té doby Láďa nenaskakoval. Očekávám, že svou budoucnost bude chtít v létě řešit. Spojíme se s ním a probereme další kroky. Dveře do reprezentace má pořád otevřené.

Které pozice vám dělají největší starosti?

Nominovali jsme nejlepší hráče, které máme k dispozici. Věřím, že potvrdí, co od nich očekáváme. Problémy máme trochu s krajními ofenzivními hráči. Tam bych si uměl představit větší konkurenci.

V Rakousku narazíte na Austrálii a Nigérii. Co od soupeřů očekáváte?

Oba se kvalifikovali na mistrovství světa, čeká nás kvalitní prověrka. V Austrálii došlo po postupu na šampionát ke změně trenéra, nový kouč sází na trochu jiné pojetí. Nigérie opakovaně potvrzuje, že má velice dobrou výkonnost. Disponuje zajímavými hráči z kvalitních soutěží.

Reklama

Související témata: