Hlavní obsah

Šampionát je fuč, fotbalisté i tak dřou dvoufázově

Praha

Mistrovství světa v Rusku se jich netýká, fotbaloví reprezentanti však mají momentálně stejný program jako celky, které účastníky šampionátu jsou. Národní tým zatím trénuje v Praze a zítra se vydá na kemp do Rakouska, kde se utká s Austrálií a Nigérií. „O některé hráče jsme přišli. Věřím, že najdeme další, kteří si řeknou o místo,“ avizuje trenér Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím má pořád velký cit pro míč...

Článek
Fotogalerie

Pionýrský tábor po skončení sezóny? Kdepak. Před úterním dopoledním tréninkem se tým společně vyfotil, pak se hned dal do práce. Trenér je pes, pohlídal si své ovečky i na dálku.

„Po skončení sezóny v Turecku jsem na chvíli vypnul od fotbalu a stihl i dovolenou. Hned jak skončila sezóna, mi ale blikl mail od trenéra a tam jsem měl přímo nachystané, co mám každý den dělat. Takže jsem musel pracovat a chodit běhat, abych nepřijel v zanedbaném stavu," usmívá se obránce Filip Novák, legionář z Trabzonsporu.

Podobně se museli zařídit i další hráči. „Na začátku srazu jsme zase naskočili do tréninku a dostali trošku zabrat, aby si tělo zvyklo. Každý měl volno jinak dlouhé, já skoro čtrnáct dnů, takže jsem se minulý týden udržoval v Ostravě. Na člověku je i týden volna poznat. Navíc vedro nám teď nepomáhá," líčí Jiří Pavlenka, brankář německých Brém.

Uvidí se, kdo neucítí nohy

Sraz začal vcelku zostra, jako by se Češi měli do Ruska vypravit.

„V úterý dopoledne jsme potrénovali kvalitně a těžce, navíc nás ještě čeká druhý trénink odpoledne. Bude zajímavé, jak se kdo bude zítra cítit a jak kdo ucítí nohy, nebo ne," usmívá se Novák. Já jsem naštěstí na vedro zvyklý z Turecka, pro mě nejde o takový rozdíl," dodává.

Národní tým bere velmi vážně i obě herní konfrontace s mimoevropskými účastníky šampionátu. V pondělí večer se u videa rozebírala hra Austrálie.

„Jde o tradičního účastníka mistrovství světa. Záleží, v jakém budou hrát rozestavení. Čekáme od nich poctivý fotbal, nedají nám prostor a nic zadarmo," líčí Novák.

„Oba naši soupeři určitě vezmou zápasy prestižně. Uvidíme, jak na tom jsme ve srovnání s těmi, co postoupili," těší se Pavlenka.

Češi se utkají s Austrálií v pátek 1. června ve 13:00 v St. Pöltenu, s Nigérií pak ve středu 6. června od 15:00 ve Schwechatu. Vstupenky budou pro fanoušky k dispozici v obou případech vždy v den utkání přímo na příslušných stadiónech.

Reklama