Hlavní obsah

Němčinu fotbalisté v Rakousku nevyužijí. Většina personálu je z Čech

Praha/Laa an der Thaya
Aktualizováno

Cesta autobusem proběhla hladce, fotbalová reprezentace po třech a půl hodinách dorazila bez problémů do rakouského městečka Laa an der Thaya, které je její základnou pro týdenní soustředění. Jeho součástí budou dva přípravné zápasy s účastníky mistrovství světa Austrálií a Nigérií.

Foto: FAČR/Štěpán Černý

Cesta autobusem do Rakouska proběhla hladce...

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté se ubytovali v hotelu Laa Therma, kde absolvovali oběd, odpoledne je čeká první trénink v nedalekém fotbalovém areálu.

Na místě je čekalo milé překvapení. "Byl jsem připraven, že využiju němčinu, ale vzhledem k blízkosti hranic je většina personálu z Čech. Takže se cítíme opravdu jako doma," usmívá se Tomáš Vaclík, brankář Basileje.

„Cesta proběhla absolutně bez problémů. Měli jsme trošku strach z dálnice na Brno, ale naštěstí jsme se nezastavili ani jednou. Hotel působí velmi útulně, v dalších dnech budeme mít v rámci regenerace možnost vyzkoušet také vyhlášené termální prameny," těší se Vaclík.

Rakouské městečko Laa an der Thaya leží jen několik kilometrů od českých hranic a je proslaveno díky termálním pramenům. Rozsáhlý wellness resort je součástí samotného hotelu, vedle bazénů nabízí také mnoho odpočinkových zón sloužících ke klidu a uvolnění.

Ve čtvrtek čekají hráče dva tréninky, v pátek již první utkání proti Austrálii (13:00, St. Pölten). Všech 22 hráčů je zdravotně v pořádku včetně útočníka Patrika Schicka, který minulý týden dostal injekci do svalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články