Hlavní obsah

Dojemný Ronaldův dopis na rozloučenou: Mé srdce patří Realu, ale očekávání byla obrovská

Juventus/Praha

Devět let, stovky gólů, triumfy v Lize mistrů či v Primera Division... Cristiano Ronaldo dosáhl v dresu Realu Madrid všeho. Fotbalovou radost však bude portugalský génius od nové sezóny předvádět v dresu Juventusu Turín. Na "svůj" klub však dle svých slov nezapomene. Své pocity vyjádřil CR7 v dojemném dopise.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo po devíti letech opouští Real Madrid a míří do Juventusu

Článek

Jeho přestup se nerodil lehce. O tom, že by třiatřicetiletý fotbalista mohl změnit dres, se spekulovalo již řadu měsíců a i prohlášení samotného Ronalda tomu nasvědčovala. "V Realu jsem prožil krásné roky," naznačoval například po posledním triumfu v Lize mistrů proti Juventusu.

Včera se však dlouho očekávaný transfer změnil v realitu a CR7 se za 112 miliónů eur (2,8 miliardy korun) se stěhuje na Apeninský poloostrov.

"Roky v Realu Madrid byly nejšťastnější v mém životě. Cítím obrovskou vděčnost vůči klubu a městu a všem děkuji za lásku a náklonnost, kterých se mi dostalo," psal mistr Evropy z roku 2016 svým příznivcům.

Za odchodem největší hvězdy úřadujícího šampióna Ligy mistrů měly stát údajné spory s prezidentem Realu Florentinem Pérezem, který měl po své největší hvězdě požadovat, aby klub opustil na vlastní žádost tak, aby na jeho osobu nepadla kritika za odchod největší ikony týmu.

Ani jeden se však k údajným neshodám nevyjádřil.

Celé znění Ronaldova dopisu na rozloučenou s fanoušky a Realem
Roky strávené v Realu a Madridu patřily k mým nejšťastnějším v životě. Cítím obrovskou vděčnost nejen ke klubu, ale i k městu. Chtěl bych všem poděkovat za jejich podporu a lásku, kterou jsem cítil a vděčně přijímal.Ale přišel čas na novou kapitolu mého života. To byl důvod, proč jsem vedení klubu požádal o přestup. Prosím vás, fanoušky, o pochopení. Věřím, že mému kroku rozumíte.Zažil jsem zde krásných devět let. Byla to fantastická doba. Ale bylo zde i velké očekávání a nebylo to jednoduché zvládnout. Hrát v Realu je těžké, požadavky byly veliké. Ale já tuhle cestu užíval a nikdy nezapomenu to, co jsem zde prožil.Chtěl bych poděkovat mým spoluhráčům. Byli jsme skutečný tým na hřišti i v šatně. Společně jsme třikrát za sebou dokázali vyhrát Ligu mistrů, čtyřikrát se nám to povedlo v pěti letech. Já jsem v dresu Realu získal čtyřikrát Zlatý míč, třikrát Zlatou kopačku. Všechno v barvách tohoto výjimečného klubu.Real Madrid si získal nejen mé srdce, ale i mojí rodiny, a to je to nejvíc, co může být. Chtěl bych poděkovat klubu, presidentovi, ředitelům, mým spoluhráčům, trenérům, doktorům, fyzioterapeutům a všem dalším členům týmu, kteří často neúnavně dělali práci, která není tolik vidět, ale je důležitou pro úspěch celého klubu.Děkuji vám, fanouškům, a děkuji také španělskému fotbalu. Během neskutečných devíti let mého působení v klubu jsem měl tu čest se potkat se spoustou skvělých fotbalistů. Patří jim můj respekt.Opouštím Madrid, opouštím Santiago Bernabéu, ale ať už budu kdekoliv, Real vždycky zůstane v mém srdci. Díky vám všem a loučím se stejně, jako když jsem do klubu před devíti lety přicházel.Hala Madrid!

Reklama