Hlavní obsah

Šílenství v Turíně. Ronaldovy dresy se prodávají každou minutu. Hvězda dala půlmiliónové dýško

Turín/Praha

Téměř tři miliardy korun. Pro takovou částku musel sáhnout Juventus, aby do svých řad přilákal hvězdného Cristiana Ronalda. Už teď se však vynaložené finance začínají italskému gigantu vracet. Ukázal to hned první den po podpisu smlouvy. Za černobílé dresy se jménem portugalské superstar zaplatili nadšení fanoušci neuvěřitelných 60 miliónů dolarů (asi 1,3 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Dresy Cristiana Ronalda i další artefakty v bílo-černých barvách Juventusu jdou na dračku.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cristiano Ronaldo a fotbalové šílenství v Turíně

"Juventusu musím pogratulovat. Angažování Ronalda je skvělý tah pro klub nejen z výkonnostního hlediska, ale i pro marketing," říkal před nedávnem Mourinho. Možná ani on sám netušil, jak brzy na jeho slova dojde.

Částka 1,3 miliardy korun, kterou fanoušci za dresy utratili, je prakticky polovinou toho, co italský gigant za novou posilu dal. Na účet klubu však podle portálu uk.businessin­sider.com přistane jen zhruba 10 až 15 procent z této sumy.

Dresy se v oficiálním fanshopu prodávají v průměru každou minutu, zaměstnanci tak kromě davů zákazníků musejí kromě jiného řešit i nedostatek písmen, která nažehlují na dresy.

Juve se však může na další příjmy těšit i z jiných zdrojů. Akcie úřadujícího italského mistra totiž po Ronaldově podpisu vzrostly téměř o 40 procent, výrazně vzrostl i prodej permanentek, kterých se prodalo o 30 procent více, což klubu přinese zhruba deset miliónu eur. Dalších třicet milionů navíc by měl klub získat z televizních práv.

"Jsem stále ještě mladý a mám rád výzvy. Nechci jen sedět doma a spokojit se s úspěchy. A tohle je velká výzva. Vím, že to nebudu mít snadné, ale věřím ve své schopnosti. Chci pomoci Juventusu psát historii," říkala po přestupu třiatřicetiletá superstar, která si za sezónu přijde na 30 miliónů eur (asi 756 miliónů korun).

Zmrzlina i pizza CR7

Příchod Ronalda vyvolal v Juventusu hlad nejen po dresech s jeho jmenovkou, ale uchvátil i místní prodejce. Ti po nové ikoně pojmenovali například místní zmrzlinu či pizzu.

Zmrzlina nese název CR7 a zájem o ni je obrovský. "Použili jsme typický portugalský višňový likér Ginja, který bývá podáván v čokoládovém pohárku. Zmrzlina je tak tvořena z mléka, smetany, cukru, karobové mouky, likéru a kousku čokolády," říká místní zmrzlinář Leonardo La Porta, který vytvořil speciální druh i při návštěvě papeže v roce 2015.

Pozadu nezůstala ani pizzerie. Že nese název "pizza CR7", není třeba dodávat. "Rozhodli jsme se tak na Ronaldovu počest hned, jakmile jsme se dozvěděli, že jde k nám," říká Tommaso Crozaso, který pizzu dělá se svým bratrem Fillipem.

Půl miliónu jako dýško

Spekulace kolem očekávaného odchodu Cristiana Ronalda z Realu Madrid dlouhé týdny bavily celý fotbalový svět. O jeho výsledku bylo rozhodnuto během Portugalcovy dovolené, kterou trávil po vyřazení svého týmu z mistrovství světa spolu se svou rodinou v luxusním rezortu v Řecku.

A jeden z nejlepších fotbalistů planety se s personálem rozloučil vskutku královsky. Kromě společných fotek a slov díků měl při placení účtu zanechat dýško ve výši 17 850 liber (asi 500 tisíc korun.), které údajně rovným dílem rozdělil mezi zaměstnance.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.