Hlavní obsah

Buffon v minulosti kvůli panické atace musel vynechat zápas

Čtyřicetiletý fotbalový brankář Paris St. Germain Gianluigi Buffon v minulosti trpěl tak velkými psychickými problémy, že kvůli tomu dokonce musel vynechat zápas. Když mu bylo 25 let, prodělal ještě jako gólman Juventusu Turín záchvat panické ataky a nenastoupil kvůli němu k utkání italské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianiugi Buffon (vlevo) a český útočník Libor Kozák.

Článek

"Přišel jsem za trenérem brankářů Ivanem Bordonem a řekl mu: 'Ivano, přimějte Antonia Chimentiho, aby se zahřál a šel hrát. Já se na to necítím'. Utrpěl jsem panický záchvat a nebyl jsem v žádném případě schopen chytat," řekl Buffon v rozhovoru pro vanityfair.it.

"Kdybych si tímhle neprošel a neřekl o tom ostatním lidem, možná bych se z toho nikdy nedostal," doplnil legendární italský gólman, který vloni přestoupil do Paris St. Germain.

Buffon už v minulosti přiznal, že trpěl depresemi a musel chodit k psychologovi. "Na několik měsíců všechno ztratilo smysl. Vypadalo to, jako by se o mě nikdo nezajímal, jen o toho fotbalistu, jímž jsem byl. Všichni se ptali na Buffona, nikdo na Gigiho," uvedl mistr světa z roku 2006 a devítinásobný vítěz italské Serie A.

Reklama

Související témata: