Hlavní obsah

Italský kouč neudržel nervy na uzdě a rozdával hlavičky

Lucca/Praha

Měl nervy na pochodu. A pořádně horkou hlavu. Když v utkání italské Serie C mezi týmy Lucchese a Alessandria došlo na strkanici mezi lavičkami obou klubů, choval se kouč domácích Giancarlo Favarin jako smyslů zbavený. Hostujícímu trenérovi dokonce uštědřil ránu hlavou přímo do obličeje. Za své jednání si vysloužil zákaz činnosti na pět měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Italský manažer Giancarlo Favarin během angažmá ve Viktorii Žižkov.

Článek

K incidentu došlo v 6. minutě nastavení za stavu 2:2 těsně poté, co tým Lucchese dokázal vyrovnat. Šedesátiletý chlapík se pořádně rozparádil a za napadení trenéra si vysloužil distanc na pět měsíců, což znamená, že je ze hry do konce sezony.

Favarin obhajoval své chování tím, že na něj z hostující lavičky přilétl plivanec a hosté útočili jako první. Asistent trenéra Alessandrie dostal stopku na dva zápasy.

Lucchese hraje skupinu A italské Serie C. Na startu sezony bylo již klubu odečteno 8 bodů za opakované administrativní nesrovnalosti. Kvůli tomu se tým krčí u dna tabulky.

V sezoně 2012/2013 vedl Giancarlo Favarin Viktorii Žižkov. V 11 utkáních druhé ligy s pražským celkem vybojoval pouze tři vítězství a jeho angažmá ve Viktorii skončilo předčasně.

Reklama

Související témata: