Hlavní obsah

Juventus - Parma 3:3Juventus přišel v nastaveném čase o výhru nad Parmou

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín remizovali v italské lize s Parmou 3:3, přestože i díky dvěma gólům Cristiana Ronalda dvakrát vedli o dvě branky. V třetí minutě nastavení připravil favorita o vítězství Gervinho. Druhá Neapol snížila manko na "Starou dámu" na devět bodů po hladké výhře 3:0 nad Sampdorií, za kterou podruhé za sebou nastoupil v základní sestavě záložník Jakub Jankto.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu se raduje z gólu proti Parmě.

Článek

Ronaldo otevřel skóre ve 36. minutě. Při střele sice podklouzl, míč ale přizvedl bránící hráč a brankář Sepe na něj nedosáhl. Druhý gól přidal z otočky stoper Rugani. Nováček Serie A dokázal rychle snížit zásluhou Barilly, vzápětí se ale hlavou znovu prosadil Ronaldo a 17. ligovou brankou se dostal do čela tabulky střelců. Poslední hráč Juventusu, kterému se podařilo dát stejný počet gólů za celou ligovou sezonu, byl v ročníku 2005/06 David Trezeguet.

Hosté ale dokázali podruhé odpovědět a nakonec i vyrovnat. V 74. minutě si druhou asistenci připsal bývalý záložník pražské Sparty Kucka, který našel ve vápně efektně patou zakončujícího Gervinha. A právě útočník z Pobřeží Slonoviny ve třetí minutě nastaveného času znovu prostřelil Perrina a zařídil Parmě senzační bod. Juventus zažil další neúspěch po středečním vyřazení ze čtvrtfinále Italského poháru v Bergamu (0:3).

Neapol vykročila za vítězstvím slepenými góly. V 25. minutě otevřel skóre zblízka Milik a o pár sekund později zvýšil křížnou střelou Insigne. Italský útočník dal osmou ligovou branku v sezoně, čímž vyrovnal svou bilanci z minulého ročníku. Těsně před koncem ještě završil skóre z penalty Verdi. Sampdoria může ve zbytku programu 22. kola vypadnout z pohárových příček.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Empoli - Chievo 2:2 (45.+2 a 52. Caputo - 31. Giaccherini, 45.+1 Stepinski)
Neapol - Sampdoria Janov 3:0 (25. Milik, 26. Insigne, 89. Verdi z pen.)
Juventus Turín - Parma 3:3 (36. a 66. Ronaldo, 62. Rugani - 74. a 90.+3 Gervinho, 64. Barilla)

Reklama

Související témata: