Hlavní obsah

Boloňa - Juventus 0:1Jankto slavil návrat do sestavy Sampdorie třemi body, Fiorentinu zachránila penalta ve 101. minutě

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu vyhráli v 25. kole italské ligy gólem argentinského útočníka Paula Dybaly na hřišti Boloni 1:0 a dál zůstávají neporažení. Český záložník Ladislav Krejčí zůstal pouze na lavičce domácího týmu. Druhá Neapol zvítězila na hřišti Parmy s přehledem 4:0, dvěma góly se blýskl polský útočník Arkadiusz Milik. Fotbalisté Fiorentiny zachránili bod za remízu 3:3 s Interem Milán gólem z penalty, kterou ve 101. minutě proměnil Veretout.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Paulo Dybala se postaral o jediný gól utkání

Článek

Sampdoria ukončila sérii tří porážek výhrou 1:0 nad Cagliari. Zařídil ji 17. gólem v sezoně Quagliarella. Janov nedokázal na hřišti posledního Chieva vstřelit gól a oba týmy tak získaly bod za bezbrankovou remízu. Sassuolo jen remizovalo na domácím hřišti se Spalem Ferrara 1:1.

Juventusu zajistil tři body až po změně stran čtvrtou brankou v ročníku Dybala, který se trefil ve druhém zápase Serie A za sebou. Dvaadvacetiletý Argentinec značně zaostává za střeleckými výkony z minulé sezony, ve které si připsal 22 zásahů.

Boloňa v zápase překvapivě vyslala na bránu více střel než hosté, ale ani jeden pokus neskončil gólem. Domácí tak čekají na výhru už čtyři duely.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Juventus vyhrál na hřišti Boloni

Neapol zničila Parmu

Neapol utkání v Parmě dominovala od první chvíle a v 19. minutě se hosté radovali po trefě Zieliňského poprvé. Do poločasu vstřelil první branku v duelu i Milik, který z přímého kopu podstřelil soupeřovu nadskakující zeď.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce navýšila Neapol po gólech Milika a Ounase stav na 4:0 a definitivně tak zlomila odpor domácích hráčů. Neapol naposledy nasázela čtyři góly v lize Frosinone na začátku prosince. Parma prohrála potřetí v řadě.

Vítězný Janktův návrat

Za Sampdorii odehrál celý zápas český záložník Jakub Jankto, který se vrátil do základní sestavy po dvou vynechaných duelech. Utkání rozhodl v 66. minutě z penalty nejlepší střelec Sampdorie Quagliarella a osamostatnil se na třetím místě tabulky střelců, v níž o dva góly zaostává za Ronaldem a o jeden za Piatkem. Od osobního maxima z minulé sezony dělí italského útočníka dvě branky.

Janov nenavázal na minulé vítězství nad Laziem a na hřišti trápícího se Chieva nedokázal skórovat. Domácí remizovali v soutěži už podesáté, na předposlední Frosinone ztrácejí šest bodů.

Sassuolo vedlo nad Spalem díky trefě obránce Pelusa, který se mezi střelce zapsal v tomto ročníku poprvé. Po změně stran ale hosté vyrovnali zásluhou Petagni, jenž proměnil penaltu a desátým gólem zařídil dělbu bodů.

Video potvrdilo penaltu

Fiorentina, která neprohrála v lize už sedm utkání, vedla po rychlé vlastní brance obránce Interu De Vrije 1:0. Hosté ale trefami Vecina a Politana do poločasu duel otočili a po změně stran přidal třetí gól do sítě domácích z penalty Perišič.

Fiorentina snížila v 74. minutě zásluhou Muriela, před koncem měl na kopačce vyrovnání Chiesa, ale střelu poslal těsně vedle pravé tyče. V šesté minutě nastaveného času zahrál obránce Interu D'Ambrosio rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Po přezkoumání na videu pokutový kop potvrdil a v 11. minutě nastaveného času srovnal skóre francouzský záložník Veretout.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Sampdoria Janov - Cagliari 1:0
Branka: 66. Quagliarella z pen
Boloňa - Juventus Turín 0:1
Branka: 67. Dybala
Chievo - FC Janov 0:0
Sassuolo - Spal Ferrara 1:1
Branky: 43. Peluso - 68. Petagna
Parma - Neapol 0:4
Branky: 36. a 73. Milik, 18. Zielinski, 82. Ounas
Fiorentina - Inter Milán 3:3
Branky:  1. vlastní De Vrij, 74. Muriel, 90.+11 Veretout z pen. - 6. Vecino, 40. Politano, 52. Perišič z pen.

Reklama

Související témata: