Hlavní obsah

Blýská se na lepší časy? Schick je skvělý, fanoušci ho budou milovat, hlásí nový kouč AS Řím

Řím/Praha

Stal se nejdražší posilou v historii klubu, ale zatím jako by mu přestup ze Sampdorie do AS Řím za zhruba miliardu korun přinášel spíše smůlu. Do základní sestavy se Patrik Schick dostával zřídka, s góly hodně šetřil a navíc ho přibrzdila zranění. S příchodem nového kouče Claudia Ranieriho ale může přijít i pro českého snajpra nový impulz.

Foto: Sport.cz

Útočník AS Řím Patrik Schick se raduje z gólu.

Článek

AS Řím se stále vzpamatovává ze středečního vyřazení z Ligy mistrů od FC Porto, po němž navíc Římané cítili velkou křivdu, především kvůli nepotrestanému zákroku právě na Schicka.

Každopádně den po osmifinálovém vyřazení vedení AS odvolalo kouče Eusebia Di Francesca a místo něj jmenovalo do konce sezony zkušeného trenéra Claudia Ranieriho, který se do klubu vrací po osmi letech.

Sestřih osmifinálového odvetného zápasu Ligy mistrů FC Porto–AS ŘímVideo: O2 TV Sport

Sedmašedesátiletý světoběžník má za sebou angažmá v Neapoli, Valencii, Atlétiku Madrid, Chelsea, Parmě, Juventusu, Interu Milán a Leicesteru, s nímž slavil před třemi roky senzační titul v Premier League.

V pondělí na Ranieriho čeká ligová premiéra proti sestupem ohroženému Empoli. A podle předzápasových trenérových slov se zdá, že má ve schopnosti Patrika Schicka velkou důvěru. Rád by jej viděl hrát po boku kanonýra Edina Džeka, jenž však v pondělí kvůli karetnímu trestu nastoupit nemůže.

„Džeko a Schick potřebují hrát spolu. Patrik je výborný, velmi rychlý a technicky silný. V Portu nastoupil a ukázal, že je hladový. Pokud se do toho obuje naplno, k čemuž má velmi blízko, fanoušci ho budou milovat," prohlásil Ranieri.

Schick nejspíše dostane v pondělí šanci rozšířit svoji bilanci dvou ligových gólů v sezoně a nepříliš lichotivý poměr 445 odehraných minut na jednu vstřelenou branku.

Reklama