Hlavní obsah

Janov - Juventus 2:0Ronaldo odpočíval a Juventus přišel o ligovou neporazitelnost, milánské derby vyhrál Inter

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín přišli o ligovou neporazitelnost, ve 28. kole Serie A prohráli na hřišti FC Janov 0:2. Suverénní ligový lídr nastoupil bez největší ofenzivní hvězdy Cristiana Ronalda, který dostal od kouče Massimiliana Allegriho volno. A útočná dvojice Mandžukič, Dybala si za celých 90 minut vytvořila jedinou gólovou příležitost, kterou nakonec sudí po zhlédnutí videa neuznal kvůli ofsajdu. Hosté ani jednou v zápase nevystřelili na bránu a poprvé nedali ani gól. Neapol porazila doma Udine 4:2 a upevnila si druhé místo.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Juventus nečekaně prohrál na hřišti FC Janov. Fotbalisté Staré dámy byli nepovedeným zápasem zaskočeni.

Článek
Fotogalerie

Obě branky padly až v druhém poločase. Nejprve se v prvním zápase za Janov v sezoně prosadil bývalý záložník Juventusu Sturaro, jenž dvě minuty po příchodu na trávník zakroutil střelu zpoza vápna k pravé tyči. Pojišťovací gól zařídil pětatřicetiletý útočník Panděv, který dal ligový gól naposledy v září v duelu proti Chievu.

Turínský velkoklub přes porážku dál s převahou vede tabulku před Neapolí, která porazila na domácím hřišti Udine 4:2. Domácí se radovali už v 17. minutě, kdy se v druhém ligovém zápase po přestupu z Ajaxu trefil Younes. Na něj brzy navázal, jenž se štěstím dostal míč za záda brankáře Mussa. Udine, kterému od ledna chybí zraněný český záložník Antonín Barák, ale do přestávky vyrovnalo zásluhou Lasagny a Fofany.

Další šok utrpěli domácí na konci poločasu, kdy za dramatických okolností přišli o brankáře Ospinu. Kolumbijský gólman utrpěl už v úvodu duelu po srážce se soupeřem zranění hlavy a po ošetření trval na pokračování ve hře. Ve 40. minutě ale padl na trávník a odnést ho z něj museli na nosítkách. Třicetiletého brankáře převezli do blízké nemocnice, kde se nepotvrdilo vážnější zranění. Krátce na to byl převezen na kliniku Pineta Grande, kde zůstane 24 hodin na pozorování.

"Naštěstí to není nic vážného," zvěstoval povzbudivé zprávy trenér Neapole Carlo Ancelotti. "Podstoupil vyšetření a nyní musí zůstal pod dohledem. Ale je v pořádku," dodal.

Nešťastný vývoj nakonec domácí nezlomil. Rozhodující gól dal nejlepší střelec Neapole Milik, jenž má na kontě už 15 zásahů, a konečný výsledek stanovil Mertens. Zápas dochytal náhradní gólman Meret.

Milánské derby vyhrál Inter a po vítězství 3:2 se posunul o dva body před před městského rivala AC na třetí místo. Hosté se na San Siru ujali vedení už ve třetí minutě, kdy po přihrávce od Martíneze zakončil do prázdné brány Vecino. AC vstoupil špatně i do druhé půle a už po šesti minutách zvýšil obránce De Vrij.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalisté Interu Milán slaví na San Siru výhru v derby nad AC.

Bakayoko, jenž hostuje u "Rossoneri" z Chelsea, snížil, ale dvougólové vedení Interu vrátil z penalty Martínez. Musacchio ještě vykřesal naději a v nastavení domácí sahali po remíze, ale střelu Castilleja v poslední chvíli zblokoval obránce. Inter přerušil soupeři sérii pěti vítězství.

Fotbalisté Lazia nasázeli na domácím hřišti během 22 minut první půle čtyři góly Parmě a porazili ji 4:1. Brankostroj načal ve 22. minutě prvním gólem v sezoně Marušič, po něm se trefil z penalty i ze hry Alberto a těsně před ochodem do kabin se prosadil po přihrávce Alberta Lulič. Po přestávce už jen snížil Sprocati.

Lazio porazilo Parmu pošesté v řadě a posunulo se na šesté místo v tabulce, které zaručuje postup do pohárů, před Atalantu, která překvapivě zaváhala na domácí půdě s posledním Chievem (1:1).

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
FC Janov - Juventus Turín 2:0 (72. Sturaro, 81. Panděv)
Bergamo - Chievo 1:1 (55. Iličič - 32. Meggiorini)
Empoli - Frosinone 2:1 (20. Caputo z pen., 38. Pajač - 70. Valzania)
Lazio Řím - Parma 4:1 (26. z pen. a 38. Alberto, 22. Marušič, 44. Lulič - 77. Sprocati)
Neapol - Udine 4:2 (17. Younes, 26. Callejon, 57. Milik, 70. Mertens - 30. Lasagna, 36. Fofana),
AC Milán - Inter Milán 2:3 (57. Bakayoko, 71. Musacchio - 3. Vecino, 51. De Vrij, 67. Martínez z pen.)

Reklama

Související témata: