Hlavní obsah

Hvězdný Pogba je rozhodnutý opustit United. Ve hře je Real i návrat do Juventusu

Manchester/Praha

Francouzský reprezentant Paul Pogba se údajně rozhodl v létě opustit Manchester United. Informuje o tom španělský deník AS. Hráčův agent už má pro záložníka hledat nové angažmá. V úvahu připadá přesun do španělského Realu Madrid, nebo návrat do italského Juventusu, v němž už Pogba dříve působil.

Foto: John Sibley, Reuters

Záložník Manchesteru United Paul Pogba objímá trenéra Ole Gunnara Solskjaera.

Článek

Není to tak dlouho, co Pogba rozzuřil fanoušky Rudých ďáblů. Francouz se nechal slyšet, že hrát za Real je snem každého hráče. Ve světle nejnovějších informací se zdá, že jeho prohlášení bylo promyšleným tahem, jak na sebe strhnout pozornost a dát najevo, že je k přesunu pod křídla Zinédina Zidana připravený.

Podle zákulisních informací je živá i varianta záložníkova návratu ke Staré dámě. Hráčův agent Mino Raiola má totiž úzké vztahy s vedením Juventusu. Management Italů má nyní dokonce zjišťovat, jakým způsobem zajistit financování Pogbova astronomického platu. Fotbalista si v Manchesteru ročně přijde na 16 milionů eur.

Pogba má na Old Trafford smlouvu do roku 2021, ale už dříve avizoval, že kontrakt prodloužit nehodlá. Jeho případnému přesunu tak hraje do karet i fakt, že pokud chtějí za svou akvizici v Manchesteru dostat adekvátní sumu, budou se muset s případnými zájemci domluvit v letošním přestupovém okně. V letním přestupovém období následujícího roku by totiž jejich pozice k vyjednávání byla o dost tenčí.

Pogba na Old Trafford strávil tři sezony. O jeho odchodu se hojně spekulovalo už v době, kdy se United výsledkově nedařilo a na lavičce Rudých ďáblů seděl José Mourinho. Po příchodu Ole Gunnara Solskjaera se tým výsledkově zvedl a nový kouč nyní dokonce získá své křeslo na stálo. Zdá se, že Pogbovi ale ani to ke spokojenosti nestačí a hodlá se vydat hledat novou výzvu mimo Ostrovy.

Reklama

Související témata: