Hlavní obsah

Lepší vynechat pár zápasů než riskovat recidivu, potvrzuje kouč Juventusu delší absenci CR7

Turín/Praha

Dvě věci ví kouč turínského Juventusu zcela jistě. V dnešním duelu Serie A se musí obejít bez Ronalda, ale nad Empoli samozřejmě chce vyhrát. „My musíme vyhrát, protože příběh Janov se nesmí opakovat,“ nepřipouští trenér Massimiliano Allegri, že by jeho tým vyšel zase naprázdno, stejně jako v předchozím utkání před reprezentačním přestávkou. To totiž nastoupil na janovském Stadiu Comunale také bez portugalské hvězdy a v 28. kole Serie A poprvé v soutěži prohrál. Druhá Neapol tak stáhla manko na Starou dámu na patnáct bodů.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo v péči lékařů portugalské reprezentace. Zápas svého Juventusu proti Empoli nestihne.

Článek

„Máme samozřejmě pořád velký náskok, což je pochopitelně výhoda, ale do konce soutěže chybí ještě deset kol. V Janově jsme udělali blázny sami ze sebe. Nejenže jsme přišli o neporazitelnost, ale ještě jsme nabídli Neapoli, aby ztrátu stáhla," vyčítal kouč Juventusu svým svěřencům i po dvanácti dnech laxnost a ležérnost, s níž k utkání přistoupili.

„Scházela nám patřičná koncentrace, což se nesmí opakovat. Empoli se sice pohybuje u dna tabulky, ale minimálně hodinu je schopno vzdorovat a udeřit, což nesmíme připustit. Musíme jít do zápasu s plným zaujetím a s maximální podporou fanoušků. Potřebujeme ještě pět výher, abychom si mohli být jistí titulem, a v sobotu si chci připsat první z nich," nepřipouštěl Allegri, že by se Empoli mohlo postarat o překvapení.

Absence Ronalda, který se zranil v portugalské reprezentaci v kvalifikačním zápase se Srbskem, ho přitom nijak neirituje. Nepřítomnost Douglase Costy, Cuadrada, Barzaglia a Khediry také ne.

„Cuadrado by měl být k dispozici až za deset dnů, Douglas Costa absolvuje podrobné lékařské vyšetření v pondělí a teprve pak budeme moudřejší, u Barzaglia a Khediry si zatím netroufám odhadnout, kdy se vrátí," přiznává kouč Juventusu.

Na zraněného Ronalda, kolem něhož se v posledních dnech vyrojila spousta zvěstí a dohadů v souvislosti s jeho náhlou cestou do Barcelony, nijak netlačí a nenaléhá.

„Také jsem tyto informace registroval. Dokonce jsem četl, že se odjel léčit na tamní kliniku Corachan a jinde se zase psalo, že se setkal s prezidentem Barcelony," usmívá se Allegri zprávám, v nichž se italští žurnalisté trumfovali.

„Ty zvěsti se šířily jako lavina. Pravda je ale prozaická - Ronaldo měl den volna, takže odletěl vyřídit své obchodní a soukromé záležitosti," vysvětluje kouč Juventusu a nevylučuje, že  by hvězdný CR7  mohl chybět déle, než se předpokládalo a než samotný Ronaldo avizoval.

Dnes proti Empoli, za týden v duelu s Cagliari, za dva týdny doma proti AC Milán, ba dokonce i 10. dubna v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů v Amsterdamu proti Ajaxu.

„Je lepší vynechat jeden či víc zápasů než riskovat recidivu a ztratit dva měsíce. Sezóna vrcholí, jsme v jejím finále, čekají nás nejdůležitější dva měsíce vyplněné ligovou soutěží a Ligou mistrů. Moc času na zotavení přitom není, takže je na místě opatrnost. Ronaldo se proto vrátí ve chvíli, kde nebude hrozit nebezpečí, že by se jeho zranění mohlo obnovit," potvrzuje Allegri, že hvězdného Portugalce bude šetřit na nejdůležitější střetnutí Champiomns League.

A že by neměl nikoho, kdo by místo Ronalda střílel góly, tomu se jen usmál. „Jsou tam Pjanič, Dybala, Bernardeschi. A máme také Emre Cana," připomíná před zápasem s Empoli, který začíná dnes v 18 hodin a můžete ho sledovat v přímém přenosu Televize Seznam.

Sestavu svého týmu Allegri neprozradil, ale z náznaků se dá soudit, že bude mít následující podobu: Sczsesny - Cancelo, Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Emre Can, Pjanič, Matuidi - Bernardeschi, Mandžukič, Dybala.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama