Hlavní obsah

Juventus - AC Milán 2:1Juventus může mít v neděli titul, Schick přispěl k výhře AS

Aktualizováno

Juventus Turín porazil v 31. kole italské fotbalové ligy AC Milán 2:1 a v případě nedělní porážky Neapole může s velkým předstihem slavit osmý mistrovský titul v řadě. Výhru v šlágru "Staré dámě" vystřelil devatenáctiletý útočník Moise Kean, který šest minut před koncem zápasu dokonal obrat výsledku. Juventus má v čele tabulky náskok 21 bodů, do konce soutěže zbývá sedm kol.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Moise Kean zajistil Juventusu výhru nad AC Milán.

Článek

Hosté se dostali do vedení v 39. minutě, kdy Piatek přebral míč na hranici vápna a přesně zakončil k tyči. Polský kanonýr dal 21. gól v sezoně a dostihl v čele tabulky střelců Quagliarellu ze Sampdorie. Zároveň si připsal desátý gól ve třináctém utkání po zimním příchodu z Janova.

Juventus ale po změně stran skóre otočil. Po hodině hry proměnil penaltu sám faulovaný Dybala a v 84. minutě rozhodl po kombinaci dvou střídajících hráčů po Pjaničově přihrávce křížnou střelou Kean. Mladý italský reprezentant se trefil v pátém soutěžním zápase za sebou.

Zaváhání AC využili fotbalisté AS Řím, kteří vyhráli díky De Rossiho gólu ze 75. minuty na hřišti Sampdorie. Jediné brance zápasu předcházela hlavička českého útočníka Patrika Schicka, kterou brankář Audero vyrazil jen k nohám kapitána Římanů.

Český reprezentant nastoupil proti svému bývalému klubu od začátku na hrotu útoku a odehrál celý zápas. Římané si připsali druhé vítězství po návratu trenéra Ranieriho a ztrácejí už jen bod na čtvrté místo zajišťující účast v Lize mistrů.

talská fotbalová liga - 31. kolo:
Parma - FC Turín 0:0
Juventus Turín - AC Milán 2:1 (60. Dybala z pen., 84. Kean - 39. Piatek)
Sampdoria Janov - AS Řím 0:1 (75. De Rossi)

Reklama

Související témata: