Hlavní obsah

Liga mistrů by pro nás byla požehnáním, netají kouč Ranieri, že by rád dovedl AS Řím mezi elitní čtyřku

Řím/Praha

Nad svou budoucností nepřemýšlí. Natož aby snad trenér Claudio Ranieri tlačil na vedení AS Řím, aby s ním už nyní jednalo o smlouvě na příští sezonu. „To jsem nedělal nikdy a teď tuplem ne. Zavolali mi, abych přišel, protože potřebovali pomoc. A já jako fanoušek Giallorossi poslechl,“ bránil se před zápasem 34. kola italské Serie A proti Cagliari sedmašedesátiletý kouč dotazům, zda se po znovu oživené naději na účast římského AS v Lize mistrů snad nerozběhlo rokování o prodloužení jeho angažmá.

Foto: Sport.cz

Edin Džeko z AS Řím a rozhodčí Gianluca Manganiello při utkání s Fiorentinou.

Článek

Sobotní podvečerní duel s Cagliari bude pro Ranieriho a jeho tým hodně důležitý. V případě vítězství se totiž může ještě víc zhmotnit naděje Giallorossi na cestu do Ligy mistrů. Zkušený kouč, který před třemi lety slavil v Premier League senzační mistrovský titul s Leicesterem, totiž po březnovém příchodu římské AS pozvedl. V posledních ligových kolech zejména.

Ve čtyřech předchozích dějstvích Serie A totiž posbírali Římané osm bodů a v tabulce se prodrali na šestou příčku. Na čtvrté místo zaručující účast v příštím ročníku Champions League, které momentálně patří milánskému AC, přitom ztrácejí pouhý bod, na páté Bergamo rovněž.

„Bylo by pro nás požehnáním dostat se do Ligy mistrů. Ale právě proto musíme respektovat sílu každého soupeře a přistupovat ke každému ze zbývajících pěti zápasů tak, jako by byl právě on tím klíčovým. I pro konfrontaci s Cagliari to platí," odmítal Ranieri, že by v sobotním střetnutí, které můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách Televize Seznam, byl úkol jeho týmu relativně snadný.

Cagliari se totiž výhrou nad Frosinone v minulém kole dostalo k hranici 40 bodů, která v italské lize garantuje záchranu. Pro tým ze Sardinie, jenž se v průběhu soutěže topil v problémech, to představovalo obrovskou úlevu.

„Bylo by ale naivní brát soupeře na lehkou váhu a podlehnout klamu, že mu už o nic nejde," připomínal Ranieri svým svěřencům. „Je to tým, jenž se nikdy nevzdává, má v sestavě řadu výtečných fotbalistů a vpředu Pavolettiho, který vládne ve vzduchu."

Pro Giallorossi by mělo být plus, že pro sobotní střetnutí by měl být k dispozici argentinský legionář Pastore a že trenér může počítat i s Turkem Ünderem. Zato český reprezentant Patrik Schick netuší, zda se do sestavy vrátí. V posledním utkání proti Interu ho totiž Ranieri neposlal na trávník ani na pár minut.

„Pastore i Ünder už trénují, vypadají velice dobře, cítím z nich obrovskou motivaci," netají Ranieri, že vítá jejich návrat pro pět závěrečných kol, během nichž se rozhodne o tom, zda se AS Řím dostane znovu do Champions League a možná i o tom, zda on sám na lavičce zůstane.

Ze zákulisí totiž proskočily zprávy, že generální ředitel AS Guido Fienga by rád přivedl Antonia Conteho a že s ním absolvoval už několik schůzek. I Conte má údajně o angažmá zájem, ale zatím se definitivně nevyjádřil. Není divu, protože o bývalém kouči londýnské Chelsea uvažují i Inter Milán, ale také Bayern Mnichov a Paris Saint-Germain.

„Podobné spekulace nevnímám. Přišel jsem, abych Římu pomohl a podstatné je pro mě jen to, že až do konce sezony jsem jeho trenérem já. Pak až Bůh posoudí a rozhodne, zda mi poskytne další příležitost," dává Ranieri na srozuměnou, že zůstává nad věcí.

I boj o účast v Lize mistrů s nadhledem. „Samozřejmě, dostat se do první čtyřky by bylo velkým požehnáním. Ale nesmíme zapomínat, že po podobném požehnání toužíme nejen my, ale i Milán, Bergamo, Turín, Lazio," vypočítával soupeře, kteří mají podobné ambice jako Giallorossi.

Tedy skončit hned za triem Juventus, Neapol a Inter Milán, které se o první tři příčky nejspíš nenechá připravit.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další)

Reklama

Související témata: