Hlavní obsah

AS Řím - Cagliari 3:0Řím je po výhře čtvrtý, Krejčí asistoval u výhry Boloně

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím v 34. kole italské ligy porazili Cagliari 3:0 a minimálně do neděle se posunuli na čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Tým českého reprezentanta Patrika Schicka, který dnes zůstal jen na lavičce náhradníků, má na čtvrtém místě náskok dvou bodů na AC Milán a Bergamo, ty však mají zápas k dobru. Už jistý mistr Juventus remizoval 1:1 na hřišti Interu Milán, o vyrovnání se postaral Cristiano Ronaldo svým 600. gólem na klubové úrovni.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalista Juventusu Cristiano Ronaldo během utkání s Interem Milán.

Článek

Římanům skvěle vyšel začátek. Už v páté minutě hlavičkoval Fazio, brankář Cragno sice míč vyrazil, ale branková technologie potvrdila, že míč už přešel celým objemem čáru a sudí gól uznal. Krátce nato střelou z hranice vápna zvýšil Pastore. Domácí pak několikrát podržel brankář Mirante, než v závěru definitivně rozhodl dorážkou Kolarov.

Zatímco Schick do utkání nezasáhl, na závěrečné minuty se na trávník dostal Ladislav Krejčí a s Boloňou slavil výhru 3:1 v Empoli. Navíc se na vítězství podílel asistencí, když v nastavení přiťukl míč do běhu Sansonemu a ten zamířil pod břevno.

Vítězný gól zařídil sedm minut před koncem Orsolini střelou zpoza vápna. Boloňa vyhrála v lize na svém stadionu popáté za sebou, což se jí povedlo naposledy v roce 2002. Díky výhře se vzdálila pásmu sestupu už na osm bodů.

Juventus proti Interu brzy prohrával po parádním voleji Nainggolana. V 62. minutě si ale Ronaldo narazil se spoluhráčem a přesnou střelou k tyči zařídil dělbu bodů. Byl to jeho jubilejní 600. gól v klubovém dresu.

Pět jich dal za Sporting Lisabon, 118 za Manchester United, 450 za Real Madrid a nyní to byl 27. za Juventus. Dalších 85 přidal za portugalskou reprezentaci.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Boloňa - Empoli 3:1 (52. Soriano, 83. Orsolini, 90.+5 Sansone - 17. Pajač)
AS Řím - Cagliari 3:0 (5. Fazio, 8. Pastore, 86. Kolarov),
Inter Milán - Juventus Turín 1:1 (7. Nainggolan - 62. Ronaldo)

Reklama

Související témata: