Hlavní obsah

Schick souhlasí s odchodem z AS Řím. Hráčův agent dolaďuje detaily

Řím/Praha

Reprezentační útočník Patrik Schick se s největší pravděpodobností v nedělním římském derby proti Laziu v dresu AS už neobjeví. Podle italského serveru Calciomercato.com je jeho odchod do bundesligového Lipska téměř hotový. Kluby se měly údajně dohodnout na hostování s opcí. Podle italských médií je hráčův agent Pavel Paska v Římě a dolaďuje poslední detaily přesunu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník AS Řím Patrik Schick

Článek

Třetí tým uplynulého ročníku bundesligy RB Lipsko má třiadvacetiletého útočníka získat na roční hostování s opcí. Ta má údajně činit 30 milionů eur (přibližně 774 milionů korun). Podle italského fotbalového serveru Calciomercato.com má být finální dohoda dojednána během dnešního dne.

AS Řím získal Schicka předloni ze Sampdorie Janov za 38 milionů eur (téměř miliardu korun), v italské metropoli však český hráč nenaplnil očekávání. V 58 soutěžních zápasech se trefil pouze osmkrát.

Případný nový zaměstnavatel, Lipsko, vstoupil do nového ročníku bundesligy dvěma výhrami. V prvním kole rozstřílel nováčka soutěže Union Berlín 4:0 a ve druhém kole na domácím hřišti zdolal Frankfurt 2:1. Lipsko čeká letos skupinová fáze Ligy mistrů, kterou tým vybojoval třetí příčkou v minulém bundesligovém ročníku.

Konkurence v útoku by v případě úspěšného přesunu nebyla pro Schicka zrovna malá. Místo v základní sestavě by si český čahoun musel vybojovat přes dánského reprezentanta Yussufa Poulsena, který v minulém ročníku bundesligy nasázel 15 branek v 31 utkáních, a přes dalšího reprezentanta, Němce Timo Wernera. I jeho zdobí parádní gólová bilance. V 30 utkáních ligy se loni trefil šestnáctkrát.

Reklama

Související témata: