Hlavní obsah

Příští týden je čeká Liga mistrů, ale šatny připomínají staveniště. Kde se převlečeme? běsní kouč

Neapol/Praha

Slavný italský klub řeší nečekaný problém. Den před domácím ligovým utkáním se Sampdorií Janov nejsou na stadionu neapolského celku hotové šatny, které procházejí rekonstrukcí. Informoval o tom server BBC Sport. „Jsem šokovaný nekompetencí lidí, kteří jsou za tuto práci zodpovědní,“ běsní kouč Neapole Carlo Ancelotti.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalisté SSC Neapol během zápasu na hřišti Juventusu (ilustrační foto).

Článek

Kvůli rekonstrukci šaten hráli fotbalisté SSC Neapol úvodní dva zápasy nové sezony Serie A venku. V sobotu ale mají hostit Sampdorii a na videu, které italský klub umístil na svůj Twitter, šatny stále připomínají spíše staveniště. V úterý má navíc v rámci Ligy mistrů přijet Liverpool.

„Viděl jsem, v jakém stavu jsou šatny na stadionu San Paolo a nemám slov. Vyšel jsem vstříc požadavku klubu, aby se první dvě utkání hrála venku a práce se mohly dokončit, jak bylo ujednáno. Kde se asi tak máme převlékat během zápasů se Sampdorií a Liverpoolem?" netají své rozhořčení Ancelotti.

„Za dva měsíce je možné postavit dům, ale oni nebyli schopni ani zrekonstruovat šatny," pokračoval v kritice.

Jak uvádí ČTK, stadion vlastní město a kvůli jeho stavu je prezident klubu Aurelio De Laurentiis ve sporu se starostou Neapole Luigim de Magistrisem. Podle Carla Perega ze společnosti, která práce provádí, ale rekonstrukce zpoždění nenabrala. „Naopak jsme napřed oproti smluvní dohodě," cituje Perega BBC Sport.

Reklama