Hlavní obsah

Lecce - Neapol 1:4Llorente dvěma góly zařídil výhru, v Itálii se poprvé trefil i Ribéry

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole ve čtvrtém kole italské ligy zásluhou dvou gólů útočníka Fernanda Llorenteho vyhráli 4:1 na hřišti Lecce. Sérii bez porážky natáhl AS Řím, který díky brance Edina Džeka v nastavení zvítězil 2:1 nad Boloňou.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Neapolský Fernando Llorente (vlevo) se raduje z gólu s Lorenzem Insignem.

Článek
Fotogalerie

Llorente otevřel skóre v 28. minutě a druhou branku přidal osm minut před koncem, kdy stanovil konečný výsledek. Druhý gól Neapole dal z penalty před přestávkou Lorenzo Insigne, na 3:0 zvýšil po přestávce Fabián Ruiz a za domácí poté pouze snížil z pokutového kopu Marco Mancosu.

Neapol je v tabulce třetí o bod za Juventusem a o tři za vedoucím Interem Milán. O bod zpět je na čtvrté příčce AS Řím, který o vítězství v Boloni rozhodl až ve čtvrté minutě nastavení. Na úvodní gól hostujícího Aleksandara Kolarova ještě odpověděl z penalty Nicola Sansone, ale pak se trefil Džeko. Za domácí odehrál celý druhý poločas Ladislav Krejčí.

Prvních bodů v sezoně se dočkala Sampdoria Janov, která porazila 1:0 FC Turín. Jedinou branku zápasu dal v 56. minutě Manolo Gabbiadini.

Ribéry si první gól v Serii A připsal v 66. minutě a Fiorentinu poslal do vedení 2:0. Ani to však hostům nestačilo, protože v 84. minutě snížil Josip Iličič a v páté minutě nastavení vyrovnal Timothy Castagne. Fiorentina tak v nové sezoně stále čeká na první vítězství a je poslední. Bergamo je páté.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:
Sassuolo - Spal Ferrara 3:0 (26. a 45.+2 Caputo, 47. Duncan)
Boloňa - AS Řím 1:2 (54. Sansone z pen. - 49. Kolarov, 90.+3 Džeko)
Lecce - Neapol 1:4 (61. Mancosu z pen. - 28. a 82. Llorente, 40. Insigne z pen., 52. Ruiz)
Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (56. Gabbiadini)
Bergamo - Fiorentina 2:2 (84. Iličič, 90.+5 Castagne - 24. Chiesa, 66. Ribéry)
Lazio Řím - Parma 2:0 (8. Immobile, 67. Marušič)
Sobotní výsledky

Reklama

Související témata: