Hlavní obsah

Zasloužili jsme si vítězství více než Barcelona, tvrdí kouč Interu. Pak si stěžoval na rozhodčí

Barcelona/Praha

Inter Milán sice vede italskou Serii A o dva body před Juventusem, z dosavadních šesti kol zvítězil pokaždé, v Lize mistrů se však Nerazzurri po dvou odehraných zápasech musí po středeční prohře 1:2 s Barcelonou spokojit s pouhým bodem. Kouč Antonio Conte na pozápasové tiskové konferenci na Camp Nou řekl, že si jeho tým zasloužil vítězství víc než katalánský celek. Pro italská média si posléze postěžoval na rozhodčí.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - InterVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Podle trenéra Conteho si Nerazzurri zasloužili výhru více než španělští mistři. Barcelona ale v utkání ze statistického hlediska dominovala. Italský celek přestřílela poměrem 14:6, u ran na bránu to bylo 7:3. Měla dvakrát tolik úspěšných přihrávek než Inter, konkrétně 722. I držení míče vyznělo ve prospěch Katalánců poměrem 63 % ku 37 %. Podle italského stratéga to ale bylo proto, že jeho svěřenci hráli přímočařeji.

Inter měl v prvním poločase několik slibných příležitostí. Barcelonu ale podržel i gólman Marc-André ter Stegen. Po změně stran však už otěže zápasu pomalu ale jistě přebírala do svých rukou parta Ernesta Valverdeho.

"Po většinu utkání jsme trápili tak skvělý tým, jakým Barcelona je. Některým našim hráčům pravděpodobně došla ve druhé půli energie, protože jsme odehráli několik zápasů za sebou. Jsem ale přesvědčený, že jsme si zasloužili vyhrát víc než Barcelona. Musíme jí ovšem pogratulovat," řekl na tiskové konferenci Conte.

Inter vedl od třetí minuty po Martínezově gólu, ale ve druhém poločase obrátil skóre Suárez. "Je těžké najít po porážce pozitiva, protože když prohrajeme, tak trpím. Rozdíl v držení míče byl proto, že jsme hráli přímočařeji než oni. Snažili jsme se jim ublížit naším tempem," uvedl padesátiletý Ital.

"Skvělé mužstvo ale po porážce nikdy nejede domů šťastné, i když hrálo dobře jako my. Nakonec rozhodlo pár mezer v obraně. Je to škoda. Na druhé straně panuje určitá spokojenost, protože jsme potrápili jednoho z největších favoritů soutěže," konstatoval Conte.

Italský trenér si po utkání stěžoval také na sudího, který mu během duelu udělil varování a vyhrožoval vyloučením. „Rozhodčí mě varoval, že mě pošle pryč. Měl by mít respekt pro hráče i trenéry, kteří se jen snaží podat lepší výkon než soupeř. Ten respekt by měl být vzájemný. Přitom ten arbitr je zkušený a pískal poslední finále Ligy mistrů," nechal se šéf lavičky slyšet pro Sky Italia.

Inter teď bude muset přehodit výhybku a na barcelonskou porážku rychle zapomenout. Už v neděli čeká na milánský celek domácí bitva s Juventusem a přímý souboj o první příčku Serie A. Nerazzurri mají na kontě po šesti odehraných kolech plný počet bodů a skóre 13:2. Proti celku Cristiana Ronalda je ale v rámci italské ligy čeká zkouška ohněm.

Reklama

Související témata: