Hlavní obsah

Brescia - FC Turín 0:4Brescia po vyloučení Matějů utrpěla debakl s FC Turín

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Brescie při premiéře trenéra Fabia Grossa utrpěli ve 12. kole italské ligy s FC Turín debakl 0:4 a počtvrté za sebou prohráli. Nováček Serie A hrál od 41. minuty bez vyloučeného českého obránce Aleše Matějů. Brescia nevyhrála v soutěži sedmkrát po sobě a je na předposlední 19. pozici. Jaromír Zmrhal naskočil v jejím dresu do zápasu od 84. minuty.

Foto: Sport.cz

Aleš Matějů (vpravo) v dresu Brescie.

Článek

Novým lídrem tabulky je minimálně do neděle Inter Milán. Příští soupeř pražské Slavie v Lize mistrů otočil utkání s Veronou a nad Hellasem zvítězil 2:1.

Jednačtyřicetiletý bývalý obránce Grosso, který v roce 2006 vyhrál s Itálií mistrovství světa, nahradil v týdnu odvolaného Eugenia Coriniho, ale sérii nezdarů Brescie nepřerušil.

Po čtvrthodině hry zblokoval domácí obránce Andrea Cistana přímý kop Turína rukou a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil kapitán Andrea Belotti. O deset minut později se situace opakovala, tentokrát zastavil střelu hostů rukou ve vápně Matějů a Belotti se ani podruhé z pokutového kopu nemýlil. Matějů navíc obdržel žlutou kartu. Čtyři minuty před koncem poločasu po faulu na Belottiho uviděl druhou žlutou a utkání pro něj předčasně skončilo.

Turín si náskok bez problémů nejen pohlídal, ale ve druhém poločase v rozmezí 75. až 81. minuty ho Álex Berenguer dvěma trefami ještě navýšil.

Inter se k třetí ligové výhře za sebou propracoval v druhém poločase. Svěřenci Antonia Conteho doma s Veronou prohrávali od 19. minuty, kdy Valerio Verre proměnil pokutový kop za faul brankáře Samira Handanoviče.

V 65. minutě vyrovnal hlavou Matias Vecino a sedm minut před vypršením řádné hrací doby dokonal obrat krásnou dalekonosnou střelou Nicolo Barella. Inter, jenž se v Praze na Slavii představí v 5. kole LM za necelé tři týdny, odehrál zápas v sestavě: Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Lazaro (85. D'Ambrosio), Vecino, Brozovič, Barella, Biraghi (64. Candreva) - Lukaku, Martínez (81. Esposito).

Mistrovský Juventus se může vrátit do čela o bod před Inter, pokud v neděli porazí jiný milánský celek AC.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Brescia - FC Turín 0:4 (17. a 26. obě z pen. Belotti, 75. a 81. Berenguer)
Inter Milán - Hellas Verona 2:1 (65. Vecino, 83. Barella - 19. Verre z pen.)
Neapol - FC Janov 0:0

Reklama

Související témata: