Hlavní obsah

Boloňa - Brescia 2:1Brescia s Matějů v sestavě podlehla Boloni a zůstává poslední

Řím/Praha
Aktualizováno

Český obránce Brescie Aleš Matějů odehrál v 22. kole italské fotbalové ligy celý zápas při porážce 1:2 s Boloní. Jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal se v nominaci na zápas neobjevil. Domácím chyběl zraněný Ladislav Krejčí.

Foto: Sport.cz

Aleš Matějů v dresu Brscie.

Článek

Poslední tým tabulky Brescia šla do vedení zásluhou penalty Ernesta Torregrossy z 36. minuty, vzápětí ale vyrovnal svou šestou trefou v sezoně Riccardo Orsolini. O výsledku rozhodl v 89. minutě Mattia Bani, který si naběhl na zadní tyč a uklidil míč do sítě.

Boloňa se po druhé výhře za sebou posunula na deváté místo. Brescia zůstává o skóre na poslední příčce.

Čtvrtý tým soutěže AS Řím překvapivě prohrál na hřišti Sassuola 2:4. O porážce "Vlků" rozhodl drtivý úvod domácích, kteří vedli v 26. minutě o tři branky. Něco podobného se AS stalo naposledy v roce 2012 v utkání s Juventusem.

Favorit už dokázal jen snížit, jeden z gólů si připsal Edin Džeko. Bývalý hráč Manchesteru City nebo Teplic se tak stal sedmým hráčem v historii AS Řím, který nastřílel sto branek ve všech soutěžích.

Cagliari nepomohl prolomit čekání na výhru ani 14. gól Joaa Pedra v sezoně, a tak čeká na tříbodový zisk už osm zápasů. O remíze 2:2 rozhodl ve čtvrté minutě nastavení útočník Parmy Andreas Cornelius. Cagliari přesto zůstálo o skóre na šestém místě právě před svým dnešním soupeřem.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Boloňa - Brescia 2:1 (43. Orsolini, 89. Bani - 36. Torregrossa z pen.)
Cagliari - Parma 2:2 (19. Joao Pedro, 54. Simeone - 42. Kucka, 90.+4 Cornelius),
Sassuolo - AS Řím 4:2 (7. a 16. Caputo, 26. Djuričič, 74. Boga - 55. Džeko, 72. Veretout z pen.).

Reklama

Související témata: