Hlavní obsah

Přestali jsme věřit, řekl Ibrahimovic po kolapsu AC s Interem

Milán

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic byl zklamaný, že jeho tým v nedělním městském derby s Interem ztratil dvoubrankové poločasové vedení a prohrál 2:4. Podle osmatřicetiletého švédského fotbalisty, který se ve šlágru 23. kola italské ligy blýskl gólem a asistencí, Rossoneri po změně stran přestali hrát a věřit.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic v dresu AC v milánském derby s Interem.

Článek

Ibrahimovic nejprve ve 40. minutě připravil úvodní branku pro Anteho Rebiče, v nastavení sám hlavou zvýšil na 2:0 a připsal si třetí soutěžní trefu v šestém zápase po zimním návratu do Milána. Jenže ve druhém dějství se na San Siru všechno otočilo. Mezi 51. a 53. minutou ztrátu Interu smazali Marcelo Brozovič s Matíasem Vecinem, v 70. minutě dokonal obrat Stefan de Vrij a těsně před koncem ještě přidal pojistku Romelu Lukaku.

"Je těžké vysvětlit, co se stalo. O přestávce jsme si říkali, že prvních 15 minut druhé půle bude klíčových, a my během nich dostali dva góly," litoval Ibrahimovic v rozhovoru pro televizi Sky Sport Italia. "Přestali jsme hrát, tým si přestal věřit. Nepresovali jsme, málo jsme si přihrávali. Od vyrovnání nám všechno zkolabovalo," doplnil rodák z Malmö, jenž v poslední minutě derby za stavu 2:3 trefil hlavičkou tyč.

Zatímco Inter poskočil do čela Serie A o skóre před mistrovský Juventus Turín, AC po 23. kole klesl na desátou příčku tabulky. "Myslím, že je to hodně o zkušenostech, protože musíte vědět, jak kontrolovat zápas za stavu 2:0, abyste ho vyhráli," prohlásil Ibrahimovic.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté Interu Milán se radují z vítězství nad městským rivalem AC.

Jeho bývalý zaměstnavatel Inter ho v první pětačtyřicetiminutovce zklamal. "Je to divné, protože naše první půle byla prakticky dokonalá. Očekával jsem od Interu víc, protože v úvodním poločase nevypadali jako tým hodný druhého místa. Po pauze už ano," konstatoval švédský kanonýr.

Reklama

Související témata: