Hlavní obsah

Skandál: Italský šampión Inter Milán čelí obvinění z manipulování zápasů

PRAHA

Italský fotbal stojí před dalším skandálem! Mistrovský celek Inter Milán je obviněn z toho, že v závěru loňské sezóny promrhal některé zápasy, aby udělal boj o titul vyrovnanější a pro sázkaře zajímavější. S takovým obviněním přichází italský státní zástupce, jehož vyjádření otisklo páteční vydání Il Giornale.

Článek

Titulek milánského deníku zní: „Státní zástupce: Inter vypustil zápasy, aby napomohl hazardním sázkám.“ Obvinění se opírá o fakt, že měl Inter během své cesty za titulem remizovat a prohrávat zápasy za účelem zvýšení pravděpodobnosti výhry na sázkách. Mistrovský titul nakonec slavili milánští v posledním ligovém zápase.

Záznam obžaloby se zaměřuje hlavně na zápasy po 24. kole, po němž mnoho sázkových kanceláří uzavřelo možnosti sázení na zisk scudetta milánským Interem. Na žádost státního zástupce se podezřením zabývá italská policie, která prošetřuje množství telefonátů mezi tehdejším hlavním koučem Mancinim a údajným spolupracovníkem mafie zvaným Domenico Brescia. Ten je velkým fanouškem Interu a již dříve byl obviněn italskou justicí z distribuce drog.

Obvinění se dále vztahuje na různé incidenty během zápasů, navíc existuje podezření, že se návrat milánského forvarda Zlatana Ibrahimoviče po zranění účelově protáhl. Otazníky také visí u předposledního zápasu proti Sieně. V něm měl být ze zahrávání penalty odvolán Julio Cruz, místo něhož se k míči postavil Materazzi, který minul. Utkání nakonec skončilo 2:2, což znamenalo, že měl před posledním hracím dnem Inter na AS Řím náskok jediného bodu.

Ibrahimovič se po zranění vrátil až na poslední zápas proti Parmě a pomohl svému celku k výhře a zisku titulu. Švédsky vytáhlý útočník byl shodou okolností i u posledního velkého korupčního skandálu v Itálii, když jako hráč Juventusu Turín odešel do Interu za 24,8 miliónů eur poté, co byl klub Staré dámy za korupci přeřazen do druhé ligy a byly mu odejmuty dva mistrovské tituly.

Reklama

Související témata: