Hlavní obsah

Ronaldovy výkony jdou nahoru, ale pořád je co zlepšovat, říká kouč

Turín

Podle trenéra fotbalistů Juventusu Turín Maurizia Sarriho jdou sice výkony Cristiana Ronalda po koronavirové přestávce každým zápasem nahoru, pořád se však musí zlepšit. K tomu podle Sarriho pomůže portugalskému kanonýrovi nabitý kalendář. Juventus v pátečním 28. kole italské ligy porazil Lecce 4:0, k čemuž pětatřicetiletý Ronaldo přispěl gólem z penalty a dvěma přihrávkami, přičemž u trefy Gonzala Higuaína asistoval elegantní patičkou.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Trenér Juventusu Maurizio Sarri

Článek

"Cristiano teď hraje v dobré formě. S každým zápasem jde jeho výkon nahoru, pořád se ale po pauze musí zlepšit. Potřebuje hodně hrát. V budoucnu ho pak můžeme trochu pošetřit. Skvěle poslouchá své tělo a dobře pozná, až si bude potřebovat odpočinout. Teď se však cítí celkem dobře," řekl Sarri na tiskové konferenci.

Po jasné výhře nad Lecce pochválil také Higuaína. "Je pro nás hodně důležitý. Je to jeden z nejlepších středních útočníků na světě. Na konci sezony pro nás může být rozhodující," uvedl italský kouč. Dvaatřicetiletý Argentinec strávil během koronavirové pauzy téměř dva měsíce ve své vlasti u nemocné matky. "Prošel složitým obdobím, krize ho hodně zasáhla a zanechala na něm stopy," konstatoval Sarri.

Juventus po restartu Serie A vyhrál i druhý ligový zápas. Proti Lecce hrál po vyloučení Fabia Lucioniho od 31. minuty přesilovku a po změně stran se "Bianconeri" rozstříleli. "Nebylo to snadné utkání. Zpočátku jsme měli problémy, chyběla nám energie, i když jsme se snažili ze všech sil. Na konci první půle jsme už přidali. Když hrajete každé tři dny, stane se, že nezačneme podle představ," řekl Sarri.

"Početní převaha nám umožnila dát góly soupeři, na němž se ve druhé půli projevila únava. Líbil se mi náš přístup, protože jsme útočili až do konce," ocenil někdejší kouč Empoli, Neapole nebo Chelsea, s níž v minulém ročníku vyhrál Evropskou ligu.

Turínský celek na cestě za devátým scudettem v řadě vede neúplnou tabulku o sedm bodů před Laziem Řím, které dnes čeká souboj s Fiorentinou. "Nejdůležitější je soustředit se jen na sebe," konstatoval Sarri.

Reklama