Hlavní obsah

Juventus - Hellas Verona 1:1Juventus znovu zaváhal, od pondělí se v Itálii bude hrát bez diváků

Aktualizováno

Mistrovský Juventus v italské fotbalové lize znovu zaváhal. V domácím utkání 5. kola hrál turínský velkoklub s Hellasem Verona nerozhodně 1:1 a po třetí remíze z posledních čtyř utkání ztrácí tři body na vedoucí AC Milán, který má navíc k dobru pondělní zápas s AS Řím.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalista Hellasu Verona Darko Lazovič v souboji s Juanem Cuadradem z Juventusu.

Článek

Juventusu nebyla na konci prvního poločasu uznána branka Álvara Moraty kvůli ofsajdu a do vedení se potom dostali hosté. Rychlý protiútok po hodině hry zakončil Andrea Favilli. "Staré dámě" zajistil alespoň bod střídající Dejan Kulusevski po individuálním průniku dvanáct minut před koncem zápasu. Obrat ale favorit nedokonal.

To se naopak podařilo Neapoli, která veze výhru 2:1 ze hřiště nováčka Beneventa. Souboj svedl proti sobě bratry Lorenza a Roberta Insigneovy a oba se zapsali mezi střelce. Jako první se prosadil mladší Roberto, který se ve 30. minutě trefil z úhlu.

Srovnání měl na noze kapitán Neapole Lorenzo, ve 48. minutě ale jeho přesnou střelu neuznal videorozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu. Dočkal se až po hodině hry, kdy kličkou před vápnem vyřadil soupeře a obstřelem o břevno vyrovnal. O vítězství Neapole rozhodl v 67. minutě Andrea Petagna.

Cagliari v gólové přestřelce zdolalo dalšího nováčka z Crotone 4:2. V prvním poločase padlo pět gólů, domácím pak při vedení 3:2 pomohlo vyloučení záložníka Lucy Cigariniho těsně po přestávce.

Hrát se bude znovu bez diváků

V neděli pak byla zveřejněna informace, že kvůli zhoršené epidemiologické situaci se bude v Itálii hrát fotbal od pondělí znovu zcela bez diváků. Vláda zpřísnila dosavadní opatření tak, že venkovní profesionální sportovní soutěže budou povolené pouze s vyloučením fanoušků. Zákaz přihlížet sportovním akcím v zemi potrvá nejméně měsíc a je součástí balíku nařízení postihujících mimo jiné i kulturu a gastronomii, která si vyžádal prudký nárůst případů nákazy v zemi.

Dosud byl počet diváků v hledištích omezen na 1000 osob. Úplný zákaz přítomnosti fanoušků už v Itálii platil v dohrávce minulé sezony po koronavirové přestávce.

Itálie byla na začátku pandemie jednou z nejvíce postižených zemí na světě a nyní čelí další vlně. V sobotu přibylo za posledních 24 hodin rekordních 19.644 potvrzených případů nákazy. Od začátku epidemie covidu-19 se tak v zemi, která má 60 milionů obyvatel, nakazilo nejméně 504 509 lidí, z nichž 37 210 zemřelo.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Cagliari - Crotone 4:2 (25. Lykogiannis, 35. Simeone, 45. Sottil, 85. Joao Pedro - 21. Messias, 43. Molina)
Benevento - Neapol 1:2 (30. R. Insigne - 60. L. Insigne, 67. Petagna)
Parma - Spezia 2:2 (34. Gagliolo, 90.+1 Kucka z pen. - 28. Chabot, 31. Agudelo)
Fiorentina - Udine 3:2 (11. a 52. Castrovilli, 21. Milenkovič - 43. a 86. Okaka)
Juventus Turín - Hellas Verona 1:1 (78. Kulusevski - 60. Favilli)

Reklama

Související témata: