Hlavní obsah

Ronalda vyšetřují italské úřady kvůli porušení zdravotního protokolu

Slovní přestřelka mezi italským ministrem sportu Vincenzem Spadaforem a hvězdným fotbalistou Juventusu Turín Cristianem Ronaldem má pokračování. Podle vyjádření italského politika si úřady posvítí na to, jestli portugalská hvězda v souvislosti s vlastní nákazou koronavirem neobešla zdravotní protokol.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo v dresu reprezentace.

Článek

Italský ministr sportu Spadafora řekl v neděli v italské veřejnoprávní televizi Rai 3, že se o případu Ronaldo nechce bavit, ale že úřady zahájily vyšetřování jeho neoprávněného jednání.

Ronaldo totiž před dvěma týdny po pozitivním testu na covid-19 z reprezentačního srazu v Portugalsku odletěl zpět do Itálie leteckou záchrankou. Takové jednání se ale na Apeninském poloostrově nesetkalo s pochopením a hvězdu Juventusu zkritizoval i italský ministr sportu.

Ronaldo následně na sociální sítě nahrál video, ve kterém slova o porušení zdravotního protokolu označil za lež. „Nic jsem neporušil, s nikým jsem nebyl v kontaktu ani v Turíně, je to lež," řekl ve videu natočeném v jeho domě, kde je až doposud v izolaci.

Ministr sportu a poslanec za Hnutí pěti hvězd Spadafora Ronaldovo jednání označil za „arogantní a neuctivé" a trval na tom, že fotbalista neměl k návratu do Itálie patřičné povolení úřadů.

A vše bude mít zjevně dohru. „Cristiano nerespektoval protokol. Federální prokuratura nyní zahájila vyšetřování, aby to dokázala," řekl Spadafora v neděli ve vysílání televizní stanice Rai 3. „Virus nás naučil, že nikdo nemá výjimky," dodal politik.

Reklama

Související témata: