Hlavní obsah

AC Milán - AS Řím 3:3Ibrahimovic poslal Spartě vizitku, jeho dva góly však na výhru nestačily

Praha

Fotbalisté AC Milán před čtvrtečním duelem Evropské ligy se Spartou poprvé v Serii A ztratili body. V pátém kole doma remizovali s AS Řím 3:3, ačkoliv třikrát vedli. K vítězství jim nepomohly ani dvě branky Zlatana Ibrahimovice.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se postaral o první branku utkání

Článek

Hvězdný Švéd se uvedl hned ve druhé minutě, kdy sklepnutím přihrávky za obranu z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Antonia Miranteho. Na vyrovnání Edina Džeka zareagoval dvě minuty po změně stran Alexis Saelemaekers.

Římané v 71. minutě srovnali krok díky penaltě, ale o osm minut později na druhé straně suverénně proměnil nařízený pokutový kop Ibrahimovic. Ani tento náskok ale milánský AC neudržel, šest minut před koncem po rohu definitivně srovnal Maraš Kumbulla.

Po čtyřech výhrách milánský velkoklub poprvé v aktuálním ročníku nejvyšší italské soutěže zaváhal, ale se třinácti body si upevnil vedení v tabulce před Neapolí.

Ve čtvrtek bude velkým favoritem proti Spartě, která do Evropské ligy vstoupila domácí prohrou 1:4 s Lille. Naopak AC Milán vyhrál 3:1 na hřišti Celticu Glasgow.

Italská liga - 5. kolo:
AC Milán - AS Řím 3:3
Branky: 2. a 79. z pen. Ibrahimovic, 47. Saelemaekers - 14. Džeko, 71. Veretout z pen., 84. Kumbulla

Reklama