Hlavní obsah

Adios, legendo! Neapol vzdala v zápase s AS Řím hold Maradonovi

Fotbalová Neapol vzdala hold zesnulému Diegu Maradonovi, který v klubu působil mezi lety 1984 a 1991. Do utkání 9. kola italské ligy proti AS Řím hráči vyběhli ve speciální kombinaci dresů a na obrazovkách se po celou dobu zápasu zobrazovaly fotky bývalého argentinského reprezentanta.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Pocta legendě Neapole Diegu Maradonovi

Článek
Fotogalerie

Maradonovy fotografie doplnily plachty s Argentincovou podobiznou a také digitální projekce, v níž se objevil letopočet jeho narození (1960) a symbol nekonečna.

Hráči Neapole nastoupili v pruhovaných bílo-modrých dresech ve vzoru, který používá argentinská reprezentace, a s černými páskami.

Zápas začal minutou ticha a po deseti minutách byl přerušen, aby mohli fotbalisté, rozhodčí a realizační týmy ještě jednou zatleskat zesnulé legendě. Maradona hrával právě s číslem 10.

Domácí fotbalisté nakonec oslavili Maradonovu památku i jednoznačným vítězstvím 4:0. Úvodní branku vstřelil kapitán Lorenzo Insigne, který oslavil gól polibkem repliky Maradonova dresu.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fotbalisté se poklonili památce Diega Maradony

S jedním z nejlepších fotbalistů historie se pak Neapol rozloučila opět projekcí na prázdné ochozy, kam promítla Maradonovu fotku a pozdrav "Adios".

Reklama

Související témata: