Hlavní obsah

AS Řím - Inter 2:2Šlágr italské ligy vítěze nepoznal, Barák pomohl Veroně asistencí k výhře

Řím
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák přispěl v italské lize gólovou asistencí k domácímu vítězství Hellasu Verona 2:1 nad Crotone. Inter Milán remizoval ve šlágru 17. kola 2:2 na hřišti AS Řím a udržel před svým dnešním soupeřem druhé místo v tabulce. Na vedoucího městského rivala AC ztrácí tři body.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kapitán Edin Džeko se spoluhráči z AS Řím diskutují s rozhodčím.

Článek

Barák po čtvrthodině hry navedl míč k pokutovému území a přihrávkou vyzval ke skórování Nikolu Kaliniče. O deset minut později přidal druhý zásah Federico Dimarco, nováček soutěže už po změně stran jen snížil.

Hellas zůstává na devátém místě v těsném kontaktu s pohárovými příčkami. Crotone stále čeká na první venkovní vítězství v sezoně a je poslední.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Antonín Barák v duelu s Laziem.

Skóre utkání AS Řím - Inter Milán otevřel v 17. minutě křížnou střelou z hranice vápna Lorenzo Pellegrini. Asistenci si připsal Henrik Mchitarjan, který se stal po Harrym Kaneovi z Tottenhamu druhým hráčem, který v aktuální sezoně pěti nejprestižnějších evropských lig nasbíral alespoň osm branek a stejný počet asistencí.

Nerazzurri skóre otočili dvěma slepenými góly po změně stran. Nejprve se hlavou po rohovém kopu prosadil Milan Škriniar a další asistenci Marcela Brozoviče zužitkoval trefou o břevno Achraf Hakimi. Krajní bek Interu dal šestý gól v sezoně.

Remízu ale zajistil Římanům v 86. minutě Gianluca Mancini. Vlci zůstávají na třetím místě a ztrácí na Inter stále tři body.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu ohrožuje brankáře Sassuola Andreu Consigliho.

Kapitán Neapole Lorenzo Insigne proměnil v utkání s Udine penaltu a se 73 ligovými zásahy vyrovnal na sedmém místě klubových tabulek Brazilce Carecu. V prvním poločase srovnal Kevin Lasagna, a tak rozhodnutí přinesla až trefa Tiémouého Bakayoka z 90. minuty. Neapol díky tomu bodově dotáhla čtvrté Bergamo, Udine je třinácté.

Fotbalisté Juventusu zužitkovali dlouhou přesilovku a v italské lize na svém hřišti udolali Sassuolo 3:1. V závěru rozhodly trefy Ramseyho a Ronalda.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
AS Řím - Inter Milán 2:2 (17. Lor. Pellegrini, 86. Mancini - 56. Škriniar, 63. Hakimi)
Hellas Verona - Crotone 2:1 (16. Kalinič, 25. Dimarco - 55. Messias)
Parma - Lazio Řím 0:2 (55. Alberto, 67. Caicedo)
Udine - Neapol 1:2 (27. Lasagna - 15. Insigne z pen., 90. Bakayoko)
Fiorentina - Cagliari 1:0 (72. Vlahovič)
Juventus Turín - Sassuolo 3:1 (51. Danilo, 82. Ramsey, 90.+2 Ronaldo - 59. Defrel).

Reklama