Hlavní obsah

Cagliari - Hellas Verona 0:2Barák v italské lze pomohl Veroně gólem k výhře nad Cagliari

Milán
Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Antonín Barák sedmým gólem v sezoně italské ligy pomohl Hellasu Verona k vítězství 2:0 na hřišti Cagliari. Inter ve 29. kole vyhrál v Boloni 1:0 a vede tabulku o osm bodů před milánským rivalem AC, navíc má zápas k dobru. "Rossoneri" brankou z 87. minuty zachránili domácí remízu 1:1 se Sampdorií, na jejíž lavičce zůstal další Čech Jakub Jankto. Mistrovský Juventus v turínském derby na hřišti FC remizoval 2:2 a patří mu čtvrtá příčka. Cristiano Ronaldo si připsal 772. soutěžní branku kariéry a v historické tabulce střelců dorovnal druhého Romária. Vedoucí Josef Bican má podle Fotbalové asociace ČR na kontě rekordních 821 gólů.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zklamaný fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic v utkání italské ligy proti sampdorii Janov.

Článek
Fotogalerie

Barák se v 54. minutě trefil zpoza pokutového území přesně k tyči a potvrdil pozici nejlepšího střelce veronského mužstva. Cagliari poté dělily centimetry od vyrovnání, když náhradník Simeone zamířil do tyče. V deváté minutě nastavení přidal pojistku hostů Lasagna. Hellas drží osmou příčku.

Inter se v Boloni prosadil po půl hodině hry, kdy Lukaku zblízka dorazil vlastní hlavičku. Belgický útočník si připsal jubilejní 20. ligovou branku sezony. Krátce po změně stran další hostující útočník Martínez trefil tyčku. Milánský favorit už těsně vedení neztratil a připsal si deváté ligové vítězství po sobě.

AC v prvním poločase podržel brankář Gianluigi Donnarumma proti Gabbiadiniho střele i Thorsbyho hlavičce. V 57. minutě už uspěl osmatřicetiletý Quagliarella. Nejlepší střelec Sampdorie vystihl nepovedenou přihrávku Hernándeze a parádním lobem přehodil Donnarummu. Vzápětí však Sampdorii zkomplikoval situaci Silva vyloučením po druhé žluté kartě. Milánský favorit si v závěru vytvořil tlak a v 87. minutě vyrovnal střídající Hauge po přihrávce Kessiého. Ten mohl v nastaveném čase dokonat obrat, ale trefil tyč. Sampdoria je dál desátá.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Městské derby v Turíně končí remízou, fotbalista Juventusu Ronaldo nemůže být s výsledkem svého týmu spokojený.

Juventus se v turínském derby prosadil jako první. Na Chiesovu branku ze 13. minutě ale ještě v první půli odpověděl Sanabria, který těsně po změně stran otočil skóre. FC však náskok neudržel, "Staré dámě" alespoň bod zařídil deset minut před koncem Ronaldo. Nejlepší kanonýr Serie A si polepšil na 24 gólů v sezoně.

Bergamo i díky dvěma gólům Muriela porazilo Udine 3:2, vyhrálo potřetí za sebou a vyhouplo se na třetí pozici. Neapol rovněž doma přestřílela posledního nováčka Crotone 4:3, prodloužila vítěznou sérii na čtyři kola a je pátá.

Šesté Lazio udolalo dalšího nováčka Speziu 2:1, i když v závěru nastavení byli vyloučeni domácí Lazzari a Correa. AS Řím v Sassuolu remizoval 2:2 a patří mu sedmé místo.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
AC Milán - Sampdoria 1:1 (87. Hauge - 57. Quagliarella)
Benevento - Parma 2:2 (23. Glik, 67. Ionita - 55. Kurtič, 88. Man)
Bergamo - Udine 3:2 (19. a 46. Muriel, 61. Zapata - 45. Pereyra, 71. Stryger Larsen)
Cagliari - Hellas Verona 0:2 (54. Barák, 90.+9 Lasagna)
FC Janov - Fiorentina 1:1 (13. Destro - 23. Vlahovič)
Lazio Řím - Spezia 2:1 (56. Lazzari, 89. Caicedo z pen. - 73. Verde)
Neapol - Crotone 4:3 (19. Insigne, 22. Osimhen, 34. Mertens, 72. Di Lorenzo - 25. a 48. Simy, 59. Messias)
Sassuolo - AS Řím 2:2 (57. Traoré, 85. Raspadori - 25. Pellegrini z pen., 69. Bruno Peres)
FC Turín - Juventus Turín 2:2 (27. a 46. Sanabria - 13. Chiesa, 81. Ronaldo),
Boloňa - Inter Milán 0:1 (31. Lukaku)

Reklama

Související témata: