Hlavní obsah

Trenéra Sassuola tak rozzuřila Super liga, že nechce hrát s AC Milán

Řím

Trenéra fotbalistů Sassuola Roberta De Zerbiho tak rozzuřil vznik Super ligy, že by raději nehrál středeční utkání italské ligy na stadionu AC Milán, který je jedním z dvanácti členů plánované uzavřené elitní soutěže.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Šéf Realu Madrid Florentino Pérez obhajuje vznik Super ligy.

Článek

Z italské Serie A se do projektu vedle AC zapojily ještě další milánský klub Inter a mistrovský Juventus Turín. "Nechci hrát proti Milánu, protože je jedním z těch tří klubů. Ale pokud mě (výkonný ředitel Sassuola Giovanni) Carnevali donutí, tak samozřejmě svůj tým povedu," řekl De Zerbi pro klubovou televizi. "Jsem tak naštvaný, že jsem o tom včera s chlapci mluvil půl hodiny," doplnil jednačtyřicetiletý kouč.

Super ligu založilo dvanáct velkoklubů z Anglie, Itálie a Španělska. Od počátku jsou terčem ostré kritiky a hrozí jim přísné sankce od UEFA. O jejich případném vyloučení z domácích soutěží i možném zákazu reprezentace pro hráče by měla unie rozhodovat v pátek.

"Jsem rozzuřený, protože byl zosnován státní převrat. Kluby superligy prohlášením na svém webu zapíchly svoje vlajky na území, které zabraly někomu jinému," upozornil De Zerbi.

"Je to, jako kdyby syn dělníka nemohl snít o tom, že se stane chirurgem nebo právníkem. Jako by řekli dítěti na hřišti, že mu berou míč, protože je jejich. Fotbal má roli ve společnosti, odlišnou od jiných sportů," dodal trenér osmého celku tabulky.

Reklama

Související témata: