Hlavní obsah

Fotbalový obránce Zima přestoupil z pražské Slavie do FC Turín

Turín

Dvacetiletý fotbalový obránce David Zima přestoupil z pražské Slavie do FC Turín. Kluby o tom informovaly na svých webech. Podle italských médií dvojnásobný český šampion podepsal s účastníkem Serie A čtyřletou smlouvu. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík na sociálních sítích tvrdí, že tím účastník Konferenční ligy neoslabí, v Edenu podle něj udělali dobrý obchod. "Byl nám vyčítán jako nesmyslně drahý nákup a odchází za pětinásobek. Klub neoslabí. TOP český přestup," napsal Tvrdík.

Foto: @TorinoFC_1906

David Zima už patří FC Turín.

Článek

Zima se v pondělí odpojil od reprezentace a odletěl do Turína, kde podstoupil lékařskou prohlídku. Do Slavie přišel loni v zimě z Olomouce, v té době měl na kontě jen dva ligové starty.

Pražané za hráče tehdy zaplatili 30 milionů korun. Nyní by za něj Slavia podle médií měla obdržet 150 milionů korun.

V české lize odehrál Zima 39 utkání, v nichž vstřelil jednu branku. S vršovickým celkem získal dva tituly, v minulé sezoně s ním vyhrál i domácí pohár a postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy. Dvakrát nastoupil i za národní tým.

"Ahoj slávisti, zdravím vás z Turína po absolvované zdravotní prohlídce. Večer se připojuji k týmu. Přeju Slavii hodně štěstí, ať se jí daří, ať dotáhneme čtvrtý titul po sobě a dojdeme co nejdál v evropských pohárech. Strašně jste mi přirostli k srdci a doufám, že se naše cesty někdy v budoucnu znovu potkají," uvedl Zima ve videu zveřejněném na twitteru Slavie.

FC Turín je po dvou kolech italské ligy bez bodu na 16. místě. V minulém ročníku skončil na 17. pozici, hned nad pásmem sestupu. V létě přišel k týmu chorvatský trenér Ivan Jurič z Verony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články