Hlavní obsah

Rekordní čtyři trenéři v italské fotbalové lize dostali v neděli červenou kartu

Řím

V nedělních zápasech italské fotbalové ligy dostali hned čtyři trenéři červenou kartu a postarali se tak o rekord Serie A. Za protesty a jiné nevhodné chování byli potrestáni ve vzájemném duelu José Mourinho z AS Řím a Luciano Spalletti z Neapole, dále Simone Inzaghi z Interu Milán a Gian Piero Gasperini z Bergama.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Trenér José Mourinho z AS Řím reaguje na dění na hřišti.

Článek

Mourinho musel minulý týden strávit na lavičce AS Řím čtvrteční debakl 1:6 v Konferenční lize na hřišti norského Bodö/Glimt a v neděli dostal červenou kartu v závěru zápasu proti Neapoli. "Nebyl jsem spokojený s výroky rozhodčího, ale neřekl jsem mu ani slovo," kritizoval své vyloučení po zápase, který skončil bezbrankovou remízou.

Po závěrečném hvizdu dostal červenou kartu i trenér lídra tabulky Spalletti, jenž podle názoru rozhodčího ironicky tleskal. "Šel jsem za ním a řekl mu: 'Dobrá práce'. A on mi dal červenou, jsem z toho zničený," uvedl bývalý kouč Římanů Spalletti, jehož neapolští svěřenci ztratili v nedělním 9. kole první body v sezoně.

Své vyloučení nechápal ani Gasperini z Bergama, jenž musel z lavičky v závěru domácího utkání proti Udine (1:1). "Vůbec jsem se nevztekal, nikdo na lavičce si na nic nestěžoval. A rozhodčí za mnou přišel, nic jsem neřekl a dostal jsem červenou. Sudí jsou problém, měli by stejně jako my vysvětlovat svá rozhodnutí," zlobil se Gasperini.

Naopak pochyby nepanovaly o důvodech červené karty, kterou viděl Inzaghi. Trenéra mistrovského Interu rozzlobila v posledních minutách prestižního "Derby o Itálii" penalta pro Juventus, kterou rozhodčí odpískal po zhlédnutí videa. Inzaghi na arbitra křičel a hodil vztekle na zem rozlišovacím dresem. Paolo Dybala z pokutového kopu v 89. minutě vyrovnal na 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články