Hlavní obsah

Cagliari zatím nezvedl ani Zeman, Hušbauer dál leští lavičku

Tým US Cagliari zůstává dál v italské Serii A pod čárou sestupového ponoru. Sardinský celek nevyhrál ani druhý zápas pod vedením českého kouče Zdeňka Zemana. V sobotu podlehl na San Siru AC Milán 1:3. Český reprezentační záložník Josef Hušbauer zápas sledoval jen z lavičky.

Foto: Giuseppe Ungari, ČTK/AP

Český trenér Cagliari Zdeněk Zeman.

Článek

„Zápas jsme si prohráli svojí nedůsledností. Snažili jsme se útočit, zápas strhnout na svoji stranu, ale bylo to nad naše síly. Takhle se o záchranu nehraje. Byli jsme pomalí, hráči dlouho drželi míč místo rychlé kombinace. Nakonec jsme udělali i zbytečné chyby," cituje klubový web kouče Zdeňka Zemana po utkání v Miláně.

Zeman považuje porážku za zbytečnou, ale přes velkou bodovou ztrátu zůstává optimistou. „Máme prostor se zlepšovat a musíme to udělat. Záchrana je reálná, do konce soutěže zbývá stále deset kol. Budeme bojovat do poslední chvíle a dáme do toho všechny síly," konstatoval kouč.

Zeman vedl Cagliari až do prosince minulého roku, kdy ho nahradil Gianfranco Zola. Jenže ten nevydržel ani tři měsíce. Po sérii tří porážek na přelomu února a března se vrátil Zeman. Ani pod jeho vedením se ale sardinskému klubu nedaří. Nejprve doma remízoval s Empoli 1:1 a teď prohrál na San Siru s AC Milán 1:3.

Zápas na slavném San Siru sledovalo jen asi 30 000 diváků, protože velká část fanoušků vyhlásila protestní bojkot kvůli špatnému vedení klubu jeho majitelem, kontroverzním politikem a podnikatelem Silviem Berlusconim. Ten zvažuje podle italských médií prodej klubu jednomu čínskému podnikateli.

Věří, že šanci dostane

Hušbauera nechal kouč Zeman v Miláně na lavičce. Přitom český záložník do jeho návratu vkládal velké naděje.

„Loni v létě mě do mužstva chtěl, dokonce mi kvůli tomu i telefonoval. Doufal jsem a doufám, že od něho dostanu víc herních příležitostí. Věřím, že nás zachrání,“ napsal Hušbauer na webu svého manažera Ondreje Chovance. Dosud tomu ale nic nenasvědčuje. Zatímco Zola ho postavil na jeden poločas v pohárovém utkání s Parmou a na čtvrt hodinu proti Sampdorii Janov, Zeman mu dopřál jen závěrečných osm minut proti Empoli.

„Když jsem na hřišti, snažím se být co nejvíc na míči, kombinovat, mužstvu pomoci. Při přestupu jsem ale věřil, že si zahraji víc,“ litoval Hušbauer.

Reklama

Související témata: