Hlavní obsah

Schick se v Sampdorii uvedl gólem. Další útočný nováček se ale trefil čtyřikrát

Janov

Lepší start si nadějný útočník Patrik Schick v italské Sampdorii Janov asi představit nemohl. Hned ve druhé minutě po svém nástupu na hřiště se totiž dokázal gólově prosadit. Stalo se tak v přípravném zápase s týmem Sellero Novelle. Schickův konkurent o základní sestavu Ante Budimir z Chorvatska ale nastřílel góly čtyři.

První gól Patrika Schicka za Sampdorii

 
Článek

Před Schickem, který hodlá v týmu Serie A proniknout do základní sestavy, je náročný a dlouhý boj. Vždyť v janovském celku je včetně českého reprezentanta sedm útočníků!

Mezi nimi i bývalý italský reprezentant a útočník Realu Madrid Antonio Cassano nebo Kolumbijec Luis Muriel, o kterého se v minulosti zajímaly Manchester United, Arsenal či Barcelona.

Jak se zdá, vedení Sampdorie hodlá výrazně vylepšit loňskou 15. ligovou příčku.

Minimálně ofenzivní sílu by na to mít měla, svému sobotnímu soupeři janovský celek nastřílel třináct gólů (13:1). Trefil se i Schick, který vstřelil gól hned ve druhé minutě druhé půle, do které nastoupil jako střídající hráč. Na jednu branku ještě přihrál.

Gólově se ale prosadili další čtyři útočníci. Chorvat Budimir, podobně jako Schick nováček v klubu, nasázel dokonce čtyři branky. Po jednom pak přidali Cassano, Muriel i bývalý hráč Juventusu Quagliarella.

Reklama

Související témata: