Hlavní obsah

Konec spekulací. Hart odchází z Manchesteru City do Itálie

Turín

Fotbalový brankář Joe Hart odchází z Manchesteru City na roční hostování do FC Turín. V italské lize může nastoupit jako první anglický gólman v historii. Devětadvacetiletý reprezentant s příchodem nového trenéra Pepa Gurdioly ztratil místo jedničky.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman Joe Hart bude hostovat v FC Turín.

Článek

"Najednou v mé kariéře nastala změna. Vysvětluju si to jako znamení osudu. Přesun do Turína přišel ve správný čas a správným způsobem. Italská brankářská škola je uznávaná po celém světě, takže jsem přesvědčen, že se tady hodně přiučím," uvedl Hart.

V Manchesteru měl dlouho neotřesitelnou pozici, v této sezóně však za City odchytal jen domácí odvetu 4. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. Jinak dostával přednost Argentinec Willy Caballero. Guardiola, který od svých gólmanů požaduje, aby plnili roli jakéhosi libera, navíc v minulém týdnu přivedl z Barcelony chilského gólmana Claudia Brava.

Hart byl spojován také s Evertonem či Sevillou, nakonec zamířil do Serie A. Pravidelné vytížení rodák ze Shrewsbury potřebuje, aby si udržel místo jedničky v anglickém národním týmu.

Reklama

Související témata: