Hlavní obsah

Boloňa - Cagliari 2:1Krejčí se výrazně podílel na výhře Boloni. Soupeř Liberce nedohrál, Inter poprvé zvítězil

Boloňa
Aktualizováno

Fotbalisté Boloni s českým záložníkem Ladislavem Krejčím v sestavě porazili ve třetím kole italské ligy nováčka Cagliari 2:1. Bývalý záložník pražské Sparty byl jednou z nejvýraznějších postav zápasu: asistoval u druhého gólu a ještě předtím se zasloužil o přesilovku svého týmu, neboť se na něm v 54. minutě vyfauloval gólman soupeře Marco Storari.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Krejčí na ilustračním snímku.

Článek
Fotogalerie

Zápas mezi FC Janov a Fiorentinou, s níž se v Evropské lize utká Liberec, byl po 28 minutách za stavu 0:0 na půl hodiny přerušen a následně odložen kvůli silnému dešti. Po poločasové přestávce byl ze stejného důvodu na další hodinu pozastaven také duel AS Řím - Sampdoria Janov, k odložení ale rozhodčí nesáhl. Domácí, se kterými se ve čtvrtek v EL utká Plzeň, zvítězili 3:2. Rozhodl v nastavení Francesco Totti z penalty. Soupeř pražské Sparty v evropské soutěži Inter Milán otočil zápas na hřišti Pescary a po výsledku 2:1 oslavil premiérové vítězství v sezóně.

Boloňa byla v prvních desítkách minut jednoznačně aktivnějším týmem. Cagliari několikrát podržel Storari, na Verdiho přímý kop z 23. minuty ale nestačil.

Devět minut po přestávce běžel Krejčí sám na brankáře, Storari proti němu vyběhl a nevybíravě jej zasáhl, za což si vysloužil červenou kartu. Krejčí musel být ošetřen, v zápase však posléze pokračoval.

V 67. minutě český reprezentant nacentroval od rohového praporku na Destra, střídající gólman Rafael si ale poradil. O chvíli později už si Krejčí připsal gólovou asistenci. Protáhl se mezi dvěma hráči a předložil míč před branku střídajícímu Di Francescovi.

V závěru zkorigoval stav z přímého kopu portugalský reprezentant Alves, který do Cagliari přišel před sezónou z Fenerbahce.

Totti vyrovnal Maldiniho rekord

Jubilejní 250. zápas trenéra Luciana Spallettiho na lavičce AS Řím proti Sampdorii Janov začal pro domácí Vlky dobře. V osmé minutě našel Perotti nadýchaným centrem Salaha a ten se poprvé v italské lize prosadil hlavou.

Hosté ale ještě do konce poločasu stav otočili. Nejprve se po Reginiho pasu střelou z první prosadil Muriel, obrat pak dokonal nedůsledně hlídaný Quagliarella. Tentýž hráč mohl přidat i další branku, tentokrát ale dobře zasáhl domácí gólman Szczesny.

Po přestávce, trvající 80 minut kvůli silnému dešti, poslal Spalletti na hřiště Džeka a Tottiho, který tak zasáhl už do 25. sezony v italské nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord obránce Paola Maldiniho.

Střídání vyšlo domácímu lodivodovi na výbornou. Po čtvrthodině Totti poslal míč za obranu Džekovi a ten se nemýlil. To se ale nedalo říci o dalších šancích bosenského reprezentanta, neboť hned několikrát byl ve výhodné pozici, druhý gól ale nepřidal. Zařídil však v nastavení pokutový kop, když jej ve vápně fauloval Škriniar. Penaltu proměnil Totti, který se v posledních osmi zápasech, do kterých zasáhl, podílel na stejném počtu branek: pět dal a na tři přihrál.

Řím nastoupil v sestavě Szczesny - Florenzi, Manolas, Jesus, Peres - Nainggolan (85. Iturbe), De Rossi, Strootman - Salah, Perotti (46. Totti), El Shaarawy (46. Džeko).

Icardi trefil Interu tři body

V zápase Pescara - Inter se první šance zrodily až v závěru poločasu. Domácí dvakrát podržel zkušený gólman Bizzarri při Banegově střele a Candrevově dorážce, na druhé straně Verre nastřelil břevno. Inter se v prvních třech kolech nedokázal gólově prosadit v první pětačtyřicetiminutovce.

Hned po přestávce po Candrevově centru zakončil Icardi těsně vedle, na druhé straně zneškodnil gólman Handanovič pokus Memushaje. Inter se následně ocitl v dalších nadějných situacích, v 63. minutě ale domácí Zampano nacentroval do vápna přesně na Bahebecka a ten po čtyřech minutách na hřišti otevřel skóre. Francouzský útočník vstřelil první gól za Pescaru, v níž hostuje z Paris St. Germain.

Od dvoubrankové ztráty vzápětí několikrát zachránil hosty Handanovič. V 77. minutě už se dočkali hosté, po Banegově centru se hlavou trefil Icardi. Následně se znovu zaskvěl slovinský gólman Interu proti Bahebeckově pokusu.

V nastaveném čase dokonal obrat druhou trefou v utkání Argentinec Icardi a Inter tak poprvé od 9. dubna zvítězil venku. Milánský tým hrál v sestavě: Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon - Mário, Medel (74. Palacio) - Candreva (75. Eder), Banega, Perišič (75. Jovetič) - Icardi.

Hartova rozpačitá premiéra

V Janově se za 28 odehraných minut dostal do největší šance domácí záložník Laxalt, trefil však pouze břevno. Trenér Fiorentiny Paulo Sousa poslal do hry sestavu Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, Astori - Tello, Badelj, Sánchez, Olivera - Iličič, Valero - Kalinič.

Joe Hart se stal prvním anglickým brankářem, který nastoupil k zápasu Serie A. Premiéra v dresu FC Turín se mu ale příliš nepovedla. Jeho tým sice vedl v Bergamu po zásahu Falquého, o chvíli později ale Hart dostatečně nevyrazil centrovaný balon a posunul jej jen k Masiellovi, který zakončil do odkryté branky. Obrat Bergamo dovršilo v 82. minutě, kdy penaltu proměnil devatenáctiletý Kessié, jenž se prosadil už počtvrté v sezoně.

AC Milán podlehl Udine po brance Perici z 88. minuty 0:1. Římské Lazio remizovalo na hřišti Chieva Verona 1:1.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Boloňa - Cagliari 2:1 (23. Verdi, 74. Di Francesco - 83. Alves)
AC Milán - Udine 0:1 (88. Perica)
Bergamo - FC Turín 2:1 (56. Masiello, 82. Kessié z pen. - 54. Falqué)
Chievo - Lazio Řím 1:1 (52. Gamberini - 55. De Vrij)
AS Řím - Sampdoria Janov 3:2 (8. Salah, 61. Džeko, 90.+2 Totti z pen. - 18. Muriel, 41. Quagliarella)
Pescara - Inter Milán 1:2 (63. Bahebeck - 77. a 90.+1 Icardi)
Utkání FC Janov - Fiorentina bylo po 28 minutách za stavu 0:0 ukončeno a odloženo kvůli silnému dešti

Reklama

Související témata: