Hlavní obsah

Inter Milán vyrukoval po Gerrardovi, Spartu však legenda určitě nestihne

Nenechají ho chvíli na pokoji. Anglický internacionál Steven Gerrard během tohoto týdne oznámil, že končí angažmá v Los Angeles Galaxy. Dlouholetý kapitán Liverpoolu nevyloučil, že by ukončil kariéru. Do fotbalového důchodu však ještě nepatří. S nabídkou půlroční smlouvy pro šestatřicetiletého záložníka přispěchal Inter Milán, soupeř pražské Sparty v Evropské lize.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Někdejší kapitán anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard se loučí s LA Galaxy.

Článek

Liverpoolskému veteránovi příští měsíc vyprší smlouva s kalifornským klubem, v němž strávil rok a půl. O své budoucnosti zatím podle svých slov jasno nemá. „Těším se, že strávím čas s rodinou, než zvážím, co dál," avizuje Steven Gerrard.

Italská i britská média už mu nové angažmá našla. V čele s Independentem píší, že anglická legenda by mohla souhlasit se zakončením kariéry v Evropě. Konkrétně v Interu Milán, který podle médií plánuje Gerrardovi předložit nabídku na půlroční smlouvu.

Právě na San Siru zakončí 8. prosince fotbalisté pražské Sparty své podzimní vystoupení v Evropské lize. Proti Gerrardovi si ovšem ještě určitě nezahrají. Pokud by se Angličan novou posilou Interu stal, jeho šestiměsíční smlouva by platila až od zimy do konce ročníku.

Zamíří do Donsu?

Gerrard podle vyjádření na sociálních sítích uvažoval o konci profesionální sportovní kariéry. Teď by měl pomoci Interu, který se od začátku sezóny trápí. Minulý týden dokonce došlo k trenérské rošádě. Stefano Pioli na lavičce nahradil odvolaného Franka de Boera.

Gerrard však může zvažovat i jiné role. Podle Independentu má nabídku na manažerský post v MK Dons, klubu z League One.

Reklama