Hlavní obsah

Messiho jednání s Barcou se vlečou, šanci větří milánský Inter. O jeho příchodu sním, říká sponzor

Milán/Praha

Šéf největšího sponzora milánského Interu zavětřil. Jednání Lionela Messiho s Barcelonou se vlečou a podle některých zpráv z Camp Nou dokonce uvízla ve slepé uličce, takže prezident Pirelli Marco Tronchetti Provera se nechal slyšet, že argentinské hvězdě splní všechny podmínky, jen aby ji přivedl na San Siro. „Měl jsem a mám pořád jen jeden sen, který zůstává stejný. A tím snem je Messi,“ přiznal v rozhovoru pro Corriere dello Sport.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lionel Messi oslavuje gól.

Článek

Messi sice vždy tvrdil, že Barcelonu nikdy neopustí a jestliže na konci kariéry přece jen působiště změní, vrátí se domů mezi Newell Old Boys, kde s fotbalem začínal. Zprávy o tom, že se stále nemůže s vedením katalánského klubu domluvit na podmínkách nové smlouvy, ale samozřejmě vyburcovaly potencionální zájemce o jeho služby.

S Messiho otcem a manažerem v jedné osobě už jednal sportovní ředitel Paris Saint-Germain Patrick Kluivert, teď se ozval i šéf největšího sponzora milánského Interu.

„Celý život jsem optimistou a věřím, že sny jsou od toho, aby se splnily. Já sním o Messim," prohlásil prezident jedné z největších společností vyrábějících pneumatiky, který předtím šéfoval pět let italskému Telecomu.

Hrát naplno se musí celý zápas

Ve vedení milánského Interu má samo sebou velké slovo, neboť Pirelli je největším sponzorem klubu. Proto Marco Tronchetti Provera nesl hodně nelibě, že se Nerazzurri nepovedl vstup do Serie A a předčasně skončili ve skupině Evropské ligy, kde je předstihla i pražská Sparta.

V posledním ligovém kole ovšem Inter porazil Fiorentinu, v tabulce se dostal do první osmičky a sponzor chce víc.

„Máme skvělé hráče, ale je třeba čas, aby se z nich stal pevný a soudržný tým. A hlavně musí vydržet hrát naplno nikoli jen pětačtyřicet minut, jako v pondělí s Fiorentinou, ale celý zápas," narážel na druhý poločas posledního ligového duelu, kdy se Inter za stavu 3:1 začal strachovat o vítězství.

Reklama

Související témata: