Hlavní obsah

Sicilské derby skončilo požárem, před ohněm utíkal i český kouč

Messina

Syn slavného českého fotbalového trenéra Zdeňka Zemana Karel musel se svými svěřenci z Regginy opustit hořící autobus. Incident se odehrál po sicilském derby v Messině ve třetí italské lize, které domácí vyhráli 2:0.

Hořící autobus fotbalistů Regginy

 
Článek

Fanoušci po utkání zapálili už na dálnici autobus se soupeřem vracejícím se domů. A 35 lidí muselo vyskákat z plamenů, které prostředek podle očitých svědků zachvátily jako papír. O incidentu informoval italský list Corriere dello Sport. Klub podal žalobu na neznámého pachatele.

Ke konfliktům došlo také, ještě než se začalo hrát. Jeden z hráčů Messiny udeřil soupeřova gólmana Andrea Salu a vyvolal potyčku. "Dostali jsme už před zápasem, pak na hřišti, podpálili nám autobus... Prohráli jsme, ale tohle nemělo s fotbalem nic společného," citoval list devětatřicetiletého Zemana, jenž k nováčkovi soutěže přišel před sezónou a krátce po polovině ročníku s ním ztrácí dva body na záchranu. Předtím vystřídal řadu klubů ve čtvrté nejvyšší soutěži, v nichž vyznával stejně ofenzivní fotbal, jenž proslavil jeho otce.

Vedení Messiny, kde Zdeněk Zeman trénoval koncem 80. let minulého století, v tiskové zprávě vyloučilo, že by se na podpálení autobusu podíleli její hráči či příznivci.

Reklama

Související témata: