Hlavní obsah

Juventus má nové logo. Jako kondom, zuří fanoušci! Nedvěd se ale zamiloval

Turín

Moderní, krásné. Ale také šílené, příšerné, nejhorší v historii. Nové logo Juventusu Turín, úřadujícího italského fotbalového mistra, budí emoce. „Zamiloval jsem se do něj. Líbilo se mi hned od začátku,“ řekl Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu klubové televizi. Příznivci si však v převážné většině zjevně myslí něco jiného - novinka je za srdce nechytila.

Nové logo Juventusu Turín

 
Článek

Každá dáma se chce líbit a výjimkou není ani Stará dáma z Turína. Fotbalový Juventus ukázal na galavečeru v Miláně světu nové logo. To je stylizované do klasických černobílých barev turínského klubu a dominuje mu písmeno J. Na tradičního býka a vejcovitý tvar zapomeňte.

„Chceme být první. Na hřišti i mimo něj. A tohle logo je skvělým příkladem, že se nám daří. Posouvá nás to do jiného světa, dává nám nový rozměr," básnil o novém symbolu Nedvěd.

Ten zahrnul inovovanou značku klubu i další chválou. „Jsem s tím znakem vážně moc spokojený. Je inovativní, svěží a ukazuje touhu posouvat nás v tomhle digitálním moderním světě. Myslím, že je to skutečný průlom," dodal.

V podobném tónu novinku ohodnotil i prezident klubu Andrea Agnelli. „Pracovali jsme tvrdě celý rok. Nový znak je moderní a zároveň jednoduchý. Věříme, že fanoušci tuhle novinku přijmou," prohlásil šéf klubu.

První reakce sice nejsou z pohledu příznivců Bianconeri zrovna ideální. Objevil se dokonce názor, že logo připomíná fandům kondom, což je hodně za hranou vkusu a značky "Juve". Vedení klubu však věří, že si postupem času zvyknou. Jinou možnost ostatně nejspíš mít ani nebudou.

Kromě fanoušků přijal novinku v rozpacích i bývalý švédský tenista Robin Söderling, dvojnásobný finalista French Open a někdejší světová čtyřka. Na sociální síti Twitter obvinil Juventus z toho, že se inspirovalo jeho nápadem. Logo, jež využíval během kariéry, je totiž v mnoha rysech podobné tomu, kterým se nyní hodlá prezentovat turínský velkoklub.

Líbí se vám nové logo Juventusu Turín?
Ano. Jak říká Pavel Nedvěd, je inovativní a svěží
40,7 %
Ne. To dosavadní bylo rozhodně lepší
59,3 %
Celkem hlasovalo 5537 čtenářů.

Reklama

Související témata: