Hlavní obsah

Šokovaný Krejčí a Boloňa s ním. Rossoneri vyhráli, i když jich zůstalo na trávníku jen osm a půl

Šok je slabé slovo. Boloni s českým legionářem Ladislavem Krejčím v sestavě zůstaly v dohrávce 18. kola italské Serie A jen oči pro plář. Milánské AC hrálo od 36. minuty bez vyloučeného Paletta, čtvrt hodiny po přestávce musel ze hřiště slovenský reprezentant Kucka, v samém závěru už na trávníku jen statoval a kulhal zraněný Poli, přesto Rossoneri gólem v poslední minutě vyhráli a ukončili tak sérii tří porážek v řadě. „A to nás bylo na hřišti osm a půl,“ doslova zářil trenér AC Vincenzo Montella.

Foto: Giorgio Benevenuti, ČTK/AP

Mario Pašalič z AC Milán střílí vítězný gól v ligovém duelu proti Boloni.

Článek

Víc si snad ani Boloňa přát nemohla... Soupeř psychicky zdeptaný předchozími nezdary, neboť tři ligové prohry v řadě utrpěl naposledy v roce 1986, navíc od 36. minuty jen v deseti a od 59. minuty dokonce pouze v devíti mužích. Přesto nakonec vyhrál.

„Velké vítězství, jež má mnohem vyšší hodnotu než jen tři body," rozplýval se kouč Rossoneri Montella.

„Podle mého mají hodnotu minimálně šesti. Co šesti, deseti," křičel do mikrofonů Sky Italia španělský legionář Deulofeu, který v poslední minutě výhru zařídil. Pohrál si s Maiettou a poté i Kraftem a naservíroval Chorvatovi Pašaličovi přihrávku, kterou nešlo neproměnit.

„Nemám ve zvyku řešit situace jednoduše, takže když jsem viděl nabíhajícího Maria, musel jsem to zkusit," popisoval svou parádní akci.

„Ještě nikdy jsem podobný zápas nezažil. Neuvěřitelná noc... Hrát v devíti a nakonec zvítězit, to je prostě něco neuvěřitelného. Potvrdilo se, že máme sice mladé mužstvo, ale všichni hráči mají správný charakter, takže žádný strach o budoucnost. Dojdeme daleko," vzkazoval Deulofeu fanouškům Rossoneri.

„Tohle vítězství jsme ohromně potřebovali, protože jsme podali důkaz, jak silný duch v mužstvu je a jak tvrdě dokáže pracovat," chválil svůj tým kouč Montella. Přitom nad ostatní vynášel obzvláště jednoho hráče.

„Andrea Poli, to je opravdový hrdina. Byl zraněný, měl obrovské potíže, ale na hřišti zůstal, protože jsme už střídat nemohli. Bylo nás na trávníku osm a půl, ale i ta půlka Poliho nám obrovsky pomohla."

Reklama

Související témata: