Hlavní obsah

Schick je pro Sampdorii terno! Inter Milán tlačí na koupi české komety

Řím
Aktualizováno

Fiorentina v zimě neuspěla, přitom za českou kometu nabízela 15 miliónů eur. Nyní se potvrzují informace z poloviny února. O útočníka Patrika Schicka se podle italských médií nadále zajímá Inter Milán. List Gazzetta dello Sport uvedl, že vedení Nerazzurri je připraveno využít výstupní klauzule jedenadvacetiletého fotbalisty a Sampdorii Janov za českého reprezentanta zaplatit 25 miliónů eur (asi 676 miliónů korun).

Foto: Simone Arveda, ČTK/AP

Jak dlouho ještě bude Patrik Schick (v popředí) radostně juchat v Sampdorii...?

Článek

Pětadvacet odehraných zápasů v Serii A, devět vstřelených gólů. Víc než slušná bilance vzhledem k tomu, že mladý český reprezentant do většiny z nich nastupuje až jako náhradník.

„Schovávám Patrika, aby mi ho neprodali a já ho měl v kádru i příští sezónu," vysvětluje s úsměvem trenér Marco Giampaolo, proč raději snáší nevoli fanoušků, že mladého střelce víc neuvyužívá.

 

🤡⚽ #skills #sampdoria #derby #serieatim #2017

Příspěvek sdílený Patrik Schick (@p_schicky),Bře 12, 2017 v 6:17 PDT

Kouč Sampdorie dobře ví, o čem mluví. Patrik Schick zamířil do Itálie loni v létě ze Sparty a během krátké doby se stal na přestupní burze žádaným zbožím. Po Fiorentině se přihlásil i Inter Milán, jehož nabídka je štědřejší. Navíc se již sešel i s hráčovým agentem Pavlem Paskou.

Podle italských médií by Schick nezamířil do Interu okamžitě, ale až po následující sezóně, kterou by strávil na hostování v janovském celku.

Pokud Nerazzurri opravdu zaplatí v přepočtu takřka 700 miliónů korun, stal by se Schick druhým nejdražším českým fotbalistou v historii. Primát drží přestup Pavla Nedvěda z Lazia Řím do Juventusu Turín, který tehdy zaplatil 45 miliónů eur (tehdy 1600 miliónů korun). Druhé místo zatím patři Tomáši Rosickému - ze Sparty odešel do Dortmundu za půl miliardy korun.

Reklama